Vacature: trainee P&O

Op zoek naar een traineeship P&O? Door het succesvol doorstromen van onze collega zijn wij op zoek naar een nieuwe trainee P&O. Klik op de afbeelding om naar de vacature te gaan.

Winnaars Bingotocht

Hierbij maken we de winnaars bekend! Heb je mee gedaan aan de bingotocht van Scala tijdens de nationale week van zorg en welzijn? Kijk dan of je naam er tussen staat:

1e prijs: Nirphania Balsala
2e prijs: Amin Murad Mahmou
3e prijs: Pieter Nijenbanning
4e prijs: Armanda Vijn

Bekijk ook het filmpje op Facebook, daar staat wat je precies hebt gewonnen. Wanneer je ons op Facebook volgt, blijf je ook op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Scala. Gefeliciteerd allemaal.

De winnaars mogen contact opnemen met Scala om hun prijs in ontvangst te nemen 0516 -56 72 20 .

OPEN HUIS van start bij Scala

Oosterwolde – Scala organiseert deze week ( 12,13 en 14 maart) een OPEN HUIS tijdens de nationale week van zorg en welzijn. De medewerkers van Scala staan klaar om iets over hun werk te vertellen. Ook de deelnemers van de huidige activiteiten wisselden hun ervaringen uit. Donderdag is de laatste dag en organiseert Scala een informatieve Peutermiddag voor ouders en een sporttest voor wie dit wil testen. De bezoekers op dinsdag varieerden van jonge studenten, nieuwe vrijwilligers, jonge ouders tot aan bezoekers die benieuwd waren wat voor welzijnsmogelijkheden Scala had. Alle bezoekers reageerden enthousiast en er werd veel gelachen tijdens het invullen van de Scala bingotocht die door het pand was uitgezet. Ook de bezoekers die wekelijks langs komen voor een bezoekje deden na hun eigen activiteit hier aan mee. Scala kijkt met veel plezier terug op deze nieuwe ervaring. De winnaar van de Scala bingokaart maakt Scala volgende week onder andere bekend via de Facebookpagina van stichting Scala: www.facebook.com/stichtingscala.

23e Rotary Bridgedrive voor project: ‘Sporten Op Basisscholen Extra’

Oosterwolde – Zaterdag 2 maart 2019 organiseert de Rotary Club Oosterwolde voor de 23e keer een Bridgedrive voor paren.

Dit jaar heeft de Rotary Bridgedrive als doel om het project ‘Sporten Op Basisscholen Extra’ (SOB Extra) van Stichting Scala te steunen.

Kinderen met overgewicht hebben vaak minder zelfvertrouwen. Eetpatronen, onvoldoende of niet sporten en te weinig bewegen zijn vaak oorzaken van te dikke kinderen. De gevolgen van overgewicht liegen er niet om. De buurtsport is sinds 2014 actief met motorische screening op basisscholen in de gemeente Ooststellingwerf. Na de screening is er een vervolgaanbod waaronder SOB Extra. SOB Extra zorgt ervoor om kinderen op het motorische niveau van leeftijdsgenoten te laten aansluiten. Ook heeft het als doel om de grotere bewegingsachterstand bij kinderen te verkleinen.

Het project werd eerder financieel ondersteunt vanuit zorgverzekeraar De Friesland. Dit was tijdelijk om nieuwe projecten een impuls te geven. Het project drukt nu op het beperkte activiteitenbudget van de buurtsport. Een bijdrage van de Rotary Club Oosterwolde maakt het mogelijk om extra materialen aan te schaffen, de bekendheid van SOB te vergroten  en de huur van de accommodaties te bekostigen. Met als vooruitzicht om door te gaan met dit project.

Scala wenst alle paren veel succes tijdens de Bridgedrive.