Nijntje

Peuterspeelgroep Nijntje is een peuterspeelgroep die 11 dagdelen per week open is en heeft twee speelgroepen, Nijntje 1 en Nijntje 2. Op Nijntje 1 wordt VVE aangeboden, d.w.z. dat er voor peuters een aanbod is voor VVE op maandagmorgen, dinsdagmorgen, dinsdagmiddag, woensdagmorgen, donderdagmorgen en donderdagmiddag. Nijntje 2 is vijf dagdelen open op maandagmorgen, dinsdagmorgen, woensdagmorgen, donderdagmorgen en vrijdagmorgen. Openingstijden: op de ochtend van 08.30 – 12.00 uur, op de middag van 13.00 – 16.00 uur. De groepen op Nijntje 1 en 2 zijn divers samengesteld. Peuters komen 1x, 2x, of 3x naar de speelzaal. Peuters kunnen vanaf 2,5 jaar deelnemen aan VVE. Er wordt met het Piramideprogramma gewerkt. De dagindeling is volgens het Piramide systeem ingedeeld en vrij gestructureerd. De peutergroep wordt begeleid door 2 pedagogisch medewerkers en eventueel 1 vrijwilliger en/ of stagiaire.

Dagindeling

De kinderen worden tussen 08.30 – 08.45 uur gebracht en mogen dan vrij spelen en bijvoorbeeld een puzzeltje maken met de ouders. Om 09.00 uur wordt een 1e kring gevormd, gesplitst in twee kleine kringen en begint de activiteit van die ochtend. Dit noemen we exploratiekring waarin een thema wordt besproken/ uitgediept. Tot 10.15 wordt er een werkje gemaakt of vrij gespeeld, met elkaar opgeruimd en daarna in de 2e kring wordt er gezamenlijk fruit gegeten en iets gedronken, verhaaltje voorgelezen, gezongen. Daarna wordt er buiten gespeeld. De kinderen kunnen vanaf 11.55 uur worden opgehaald. Voor de middag geldt dezelfde indeling. alleen zijn de onderdelen gezien de openingstijd wat korter. Kinderen worden tussen 13.00 en 13.15 uur gebracht en kunnen worden gehaald vanaf 16.00 uur.

Ondersteuning op de groep

De groepen worden begeleid door twee gediplomeerde pedagogisch medewerkers en eventueel een vrijwilliger en/ of stagiaire. Er zijn zes vaste pedagogisch medewerkers op Nijntje. Voor de dagdelen VVE zijn dat vaste koppels zodat uw peuter niet meer dan drie verschillende pedagogisch medewerkers heeft. In de groepen dragen beide pedagogisch medewerkers zorg voor de toetsing en tutoring van de peuters.

Oudercommissie

De speelgroep heeft een oudercommissie die hand- en spandiensten verzorgt op de speelzaal. Zoals zorg voor het buitenterrein, feestjes en speciale activiteiten. Ook draagt de oc zorg voor de extra activiteiten die extra inkomsten binnen brengen.

Locatie

Nijntje is gehuisvest in brede school Oosterwolde – Zuid. Samen met twee basisscholen en een school voor ZML. Nijntje heeft op de benedenverdieping twee speelzalen met een tussenruimte tot haar beschikking, een hal en een personeelsruimte.