Nijntje

Peuterspeelgroep Nijntje is een peuterspeelgroep die 11 dagdelen per week open is en heeft twee speelgroepen, Nijntje 1 en Nijntje 2.  De Indeling is als volgt

 

 

Dagindeling

De kinderen worden tussen 08.30 – 08.45 uur gebracht en mogen dan vrij spelen en bijvoorbeeld een puzzeltje maken met de ouders. Om 09.00 uur wordt een 1e kring gevormd, gesplitst in twee kleine kringen en begint de activiteit van die ochtend. Dit noemen we exploratiekring waarin een thema wordt besproken/ uitgediept. Tot 10.15 wordt er een werkje gemaakt of vrij gespeeld, met elkaar opgeruimd en daarna in de 2e kring wordt er gezamenlijk fruit gegeten en iets gedronken, verhaaltje voorgelezen, gezongen. Daarna wordt er buiten gespeeld. De kinderen kunnen vanaf 11.55 uur worden opgehaald. Voor de middag geldt dezelfde indeling. Alleen zijn de onderdelen gezien de openingstijd wat korter. De kinderen kunnen worden opgehaald vanaf 11.55 uur en vanaf 15.55 uur. De kinderen kunnen ‘s middags gebracht worden tussen 13.00 uur en 13.15 uur.

Ondersteuning op de groep

Er zijn 6 vaste pedagogisch medewerkers op Nijntje.

Oudercommissie

De speelgroep heeft een oudercommissie die hand- en spandiensten verzorgt op de speelzaal. Zoals zorg voor het buitenterrein, feestjes en speciale activiteiten. Ook draagt de oc zorg voor de extra activiteiten die extra inkomsten binnen brengen.

Locatie

Nijntje is gehuisvest in brede school Oosterwolde – Zuid. Samen met twee basisscholen en een school voor ZML. Nijntje heeft op de benedenverdieping twee speelzalen met een tussenruimte tot haar beschikking, een hal en een personeelsruimte.