We hebben elkaar nodig om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Scala volgt daarin de maatregelen vanuit de Rijksoverheid. De adviezen en maatregelen om het virus maximaal te controleren zijn van kracht. 

Hieronder meer informatie over onze verschillende locaties en bijeenkomsten:

In de Kompaan
De Kompaan is weer beperkt toegankelijk voor cliënten, deelnemers en externe relaties. Deze maatregel is genomen om het risico van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Scala wil de gezondheid van haar cliënten, deelnemers, vrijwilligers, stagiaires en medewerkers zo goed mogelijk waarborgen. 

Koffieochtend
Vanaf 1 juni start de koffieochtend weer. Dit gebeurd in een beperkte setting van 6-8 personen zowel in Oosterwolde als in Appelscha. Deelnemers hebben vooraf contact met Ria en kunnen zich bij haar aanmelden/afmelden via: 06 – 25 28 74 14.

Naast de activiteiten van Scala zijn Vluchtelingenwerk en Friesland College ook gevestigd in de Kompaan.  Ook zij zetten hun activiteiten in De Kompaan stop. Raadpleeg hun websites voor meer informatie.

Jongerensozen en de bus
‘t JOP gaat weer open vanaf 1 juni op woensdagen en donderdagen van 15:00 – 17:00 en in de avonden van 19:00uur – 21:00uur. Aanmelden is verplicht en gaat via WhatsApp. Jongeren kunnen zich voor een uur opgeven, bekijk voor meer info de flyer op de jongerenpagina. Appletown, ’t Honk en  de jongerenbus blijven nog dicht. Wel zijn de jongerenwerkers in de dorpen te vinden en uiteraard online. Volg hen via Instagram: jacky_jongerenwerk en laura_jongerenwerk

Peuterspeelgroepen
De peuterspeelgroepen zijn vanaf 11 mei weer open. Bekijk ook deze pagina met veelgestelde vragen over coronavirus en de kinderopvang.

Neem ook onderstaande maatregelen goed in acht
– Was de handen regelmatig;
– Hoest en nies aan de binnenkant van de elleboog;
– Gebruik papieren zakdoeken;
– Geen handen schudden;

Meer informatie?
Scala blijft telefonisch bereikbaar op: 0516 56 72 20.
Met vragen over het coronavirus kunt u terecht bij het publieksinformatienummer 0800-1351.
Of kijk op de website van het RIVM:
www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 of van de www.ggdfryslan.nl/coronavirus