Jongerenwerkers zijn er voor alle jongeren uit de gemeente Ooststellingwerf. Wij zijn onder andere te vinden op school, op straat, bij sportclub(s), op sociale media en in de jongerencentra. Jongerenwerkers ondersteunen jongeren bij alle hulpvragen die zij tegenkomen. Daarnaast ondersteunen zij de jongeren bij hun talenten, vragen en ideeën. Ook geven zij voorlichting over bijvoorbeeld drugs, social media, groepsdruk en omgaan met geld.

Online bereikbaar: Instagram, WhatsApp, E-mail of Bellen

De jongerenwerkers van Scala zijn actief op sociale media. Zij hebben allemaal hun eigen Instagram account. Je kunt hen ook bereiken via WhatsApp of door een mail te sturen. Hieronder kun je de gegevens per jongerenwerker vinden.

Martijn van Wallinga                   | 06 – 25 42 11 36
mvanwallinga@scala-welzijn.nl
Instagram: Martijn_jongerenwerk

Sarah Versteegh                  | 06 – 21 47 67 87
sversteegh@scala-welzijn.nl
Instagram: Sarah_jongerenwerker

Activiteiten

Het jongerenwerk organiseert activiteiten met de jongeren waar op dat moment behoefte aan is. Ze anticiperen naar de behoefte van jongeren en spelen hier op in, dit koppelen ze aan een activiteit met een pedagogisch doel.

Preventielessen

In de groepen 7 en 8 op de basisscholen geven de jongerenwerkers elk jaar preventielessen aan de kinderen. Er komen verschillende onderwerpen aan bod die de kinderen tegen kunnen komen in hun verdere ontwikkeling.  Te denken valt aan middelengebruik, groepsdruk en sociale media.

Scholen projecten

Jongerenwerkers zijn van plan om naast de preventielessen tijdens het schooljaar een vast aantal uur per week aanwezig te zijn binnen het basisonderwijs. Hierbij zullen zij de leerkrachten en de interne begeleider ondersteunen en laagdrempelige begeleiding bieden. Op het Stellingwerf College zijn wij aanwezig tijdens de pauzes voor een gezellige babbel.

Individuele begeleiding

Samen met de jongeren doen de jongerenwerkers ook individuele begeleiding. Als een jongere iets meer nodig heeft dan kan de jongere ook samen met de jongerenwerker gaan kijken wat hij/zij nodig heeft.

Mogelijkheid tot samenwerking

Het jongerenwerk werkt samen met verschillende partijen. Wij staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen. Organisaties, bedrijven en ZZP’ers die met ons in contact willen komen kunnen contact opnemen met jongerenwerker Sarah Versteegh. 

Openingstijden jongerencentra

Tijdens de openingstijden van onze drie jongerencentra is er altijd een jongerenwerker aanwezig. In en rond de jognerencentra zijn er regelmatig activiteiten die door het jongerenwerk en de buursportcoaches worden georganiseerd. Deze activiteiten organiseren de buurtsportcoaches en jongerenwerkers samen met jongeren die daar zelf de ideeën voor aandragen. 

Kijk op de pagina’s van jongerencentra ‘t JOP, ‘T Honk of Appletown voor de actuele openingstijden:

Oosterwolde  –  JOP

Haulerwijk – ‘t Honk

Appelscha  – Appletown


LHBTI+

Met enige regelmaat organiseren we LHBTIQ+ avonden bij Scala. Deze avonden zijn bij ‘t Jop in Oosterwolde.  Wil je meedenken en gezellig kletsen? Dan mag je Sarah appen: 06 – 21 47 67 87

Jongerenwerk in Ooststellingwerf