Oosterwolde – Oosterwolde beschikt vanaf maandag 28 mei over drie zwerfboekenkisten, gesitueerd op locaties waar veel ouders en kinderen komen.
Een zwerfboekenkist is een kist met zwerfboeken. Kinderen kunnen een zwerfboek uitkiezen om thuis te lezen; de perfecte ruilplek voor gelezen kinderboeken. Zo wordt het vrijetijdslezen gestimuleerd.
Er komen dergelijke kisten op het Consultatiebureau Oosterwolde, bij De Kompaan (Vluchtelingenwerk NN, Friesland College en Stichting Scala) en bij de Brede School MFS Zuid.
Tijdens de Kinderboekenweek, in het najaar van 2017, is de eerste zwerfboekenkist in gebruik genomen op locatie brede school MFS Oosterwolde Zuid. De tweede en derde zwerfboekenkist zijn inmiddels ook gevuld met mooie boeken voor alle leeftijden, tijd dus om de zwerfboekenkisten officieel te lanceren dus. Dat gebeurt op 28 mei tussen 9.15 en 9.45 uur op het consultatiebureau op Brink 1-102 in het dorp.
Onder toeziend oog van ouders en kinderen die het consultatiebureau bezoeken en in aanwezigheid en medewerking van peuters van peuterspeelgroep De Krullevaar, zullen de kisten feestelijk geopend worden door Bas van der Ven (directeur bestuurder bibliotheken Zuid-Oost Friesland). Iedereen is uitgenodigd om deze feestelijke opening bij te wonen.