De peutertjes wisten het wel: allemaal vonden ze een leuk boekje in de zwerfboekenkist. Een zwerfboek mag je mee naar huis nemen om te lezen. En na een poosje laat je het boek weer zwerven. Bijvoorbeeld in één van de drie zwerfboekenkisten in Oosterwolde, die vanochtend officieel gelanceerd werden.

Samen met de peuters van De Krullevaar las Bas van der Ven (directeur bestuurder bibliotheken Zuid Oost Friesland) een openingsgedicht over hoe leuk het is om samen te lezen. En om plaatjes te kijken. En om te praten over een verhaal. In de zwerfboekenkisten zit voor elk wat wils! Ook kun je er boeken van jezelf bij zetten. Dat vinden andere ouders en kinderen weer leuk.

Een zwerfboekenkist gebruik en vul je met elkaar. Ook in de voorbereiding hebben verschillende partijen samengewerkt. De kisten zijn gefinancierd door het LEJA, gemaakt door leerlingen van de Duisterhoutschool en gestickerd door de Vrouwengroep van Iedereen in Beweging (stichting Scala). Ook heeft BRUNA Oosterwolde enkele boeken gedoneerd.

De kisten staan op het Consultatiebureau Oosterwolde, bij De Kompaan (Friesland College, Vluchtelingenwerk en stichting Scala) en bij brede school MFS Oosterwolde Zuid. Ze zijn voor iedereen te gebruiken!