Voor de derde keer op rij heeft in Oosterwolde de Avondvierdaagse plaatsgevonden. Tijdens de avonden konden inwoners, jong en oud, kiezen tussen routes van 2, 5 en 10 kilometer.

Onderweg boden tal van lokale ondernemers versnaperingen voor tijdens het wandelen. Ruim 30 vrijwilligers hebben in verschillende functies de avonden tot een succes gebracht. Met 550 deelnemers was de organisatie zeer tevreden, daarnaast waren de weersomstandigheden optimaal.
De Avondvierdaagse was tot 2016 jaren lang afwezig in Oosterwolde. Het buurtsportteam van Scala Welzijn heeft in samenwerking met de bewoners commissies van Oosterwolde een projectteam samengesteld die zich ontfermen over het wandelevenement. De organisatie verbetert zichzelf elk jaar met de ervaringen van afgelopen edities. Zo kon bijvoorbeeld dit jaar de digitale inschrijving goed gekoppeld worden aan het afhalen van de startbewijs op de startdag. Een ontwikkeling die voor zowel de deelnemer als voor de organisatie vlot en modern verloopt.