Stellinghaven, bewonerscommissie Sawono en stichting Scala hebben gezamenlijk op 7 juli een multiculti markt georganiseerd. En hoe leuk was dat?

Verschillende culturen hebben zich gepresenteerd op deze dag. De gebruiken, klederdracht, maar vooral de culinaire hoogstandjes van het land kwamen aan bod. En het Vrijstatig Volkje heeft de muziek verzorgd. Dit gaf een extra dimensie aan de sfeer.

Iedereen was welkom en dat was goed te merken. De multiculti markt werd goed bezocht. Mede dankzij het prachtige weer. Naar schatting waren er zeker 100 bezoekers, het liep af en aan. De bezoekers waren oprecht geïnteresseerd in de gebruiken en gewoontes van het land. Er was veel wederzijds contact en dat brengt mensen echt dichter bij elkaar. De verschillende aanwezige culturen waren blij met de interesse en waardering. Het geeft een gevoel van erbij horen volgens de deelnemende culturen. En de bewoners van Stellinghaven hebben ook volop genoten volgens de werknemers van Stellinghaven. De bewoners spraken er een week later nog over.

Er waren ook sport en spel activiteiten voor de kinderen. Mooi om te zien dat een autochtone bewoner van Stellinghaven in een rolstoel het touw draait samen met een kind uit Eritrea bij het touwtje springen. Jong en oud, autochtoon en allochtoon. Dit is pas ontmoeten, samen leven en genieten.

Wij kijken terug op een geslaagde dag en een prima samenwerking tussen de verschillende organisaties. Wij gaan zeker vaker de samenwerking opzoeken. Samen sta je sterk en kan je veel bereiken voor de wijk en inwoners.

Onze dank voor al die mensen die zich vrijwillig hebben ingezet voor deze fantastische activiteit. Zonder jullie was dit nooit gelukt!

Stellinghaven, Sawono en Stichting Scala