Oosterwolde – Zaterdag 2 maart 2019 organiseert de Rotary Club Oosterwolde voor de 23e keer een Bridgedrive voor paren.

Dit jaar heeft de Rotary Bridgedrive als doel om het project ‘Sporten Op Basisscholen Extra’ (SOB Extra) van Stichting Scala te steunen.

Kinderen met overgewicht hebben vaak minder zelfvertrouwen. Eetpatronen, onvoldoende of niet sporten en te weinig bewegen zijn vaak oorzaken van te dikke kinderen. De gevolgen van overgewicht liegen er niet om. De buurtsport is sinds 2014 actief met motorische screening op basisscholen in de gemeente Ooststellingwerf. Na de screening is er een vervolgaanbod waaronder SOB Extra. SOB Extra zorgt ervoor om kinderen op het motorische niveau van leeftijdsgenoten te laten aansluiten. Ook heeft het als doel om de grotere bewegingsachterstand bij kinderen te verkleinen.

Het project werd eerder financieel ondersteunt vanuit zorgverzekeraar De Friesland. Dit was tijdelijk om nieuwe projecten een impuls te geven. Het project drukt nu op het beperkte activiteitenbudget van de buurtsport. Een bijdrage van de Rotary Club Oosterwolde maakt het mogelijk om extra materialen aan te schaffen, de bekendheid van SOB te vergroten  en de huur van de accommodaties te bekostigen. Met als vooruitzicht om door te gaan met dit project.

Scala wenst alle paren veel succes tijdens de Bridgedrive.