Weten wat je besteedt? Volg nu de budgetcursus. Afgelopen donderdag is de informatieochtend in De Kompaan in Oosterwolde over het omgaan met geld en alles wat daarbij komt kijken, goed bezocht. Een leuke enthousiaste groep mensen kreeg niet alleen informatie en tips van de cursusleidsters, maar wisselde ook onderling nuttige tips en bespaartips uit. Een deel van de groep is zo enthousiast dat ze de korte cursus ‘Weet wat je besteedt’ gaat volgen die deze week begint.

De bijeenkomst, en ook de cursus, gaat over het overzicht krijgen én houden over uw geld. Voorbeelden hiervan zijn de administratie ordenen, uitkomen met uw maandelijks budget en gebruik maken van kortingen en regelingen. In een prettige sfeer worden allerlei onderwerpen besproken die hiermee te maken hebben. “Naast een stukje theorie  komen ook heel praktische zaken aan de orde, zoals creatief met restjes, de moestuin, boodschappenlijstjes en de weekplanner.” Aldus Thamar Mollema, één van de medecursusleidsters.

De budgetbijeenkomst en cursus zijn gratis voor alle inwoners van Ooststellingwerf. De cursus is op donderdag 23 mei, 6, 13 en 20 juni van 9.30 tot 11.30 bij Scala, Moskampweg 3 in Oosterwolde.
De organisatie ligt in handen van het Gebiedsteam Ooststellingwerf en stichting Scala.

U kunt zich nog opgeven voor de cursus bij Scala, via 0516 – 567 220 of via: administratie@scala-welzijn.nl

op de foto staat Thamar Mollema, budgetadviseur van het Gebiedsteam Ooststellingwerf en cursusleidster van de cursus ‘Weet wat je besteedt’. 3