Oosterwolde – Afgelopen vrijdag organiseerde stichting Scala een koffie- en spelletjesochtend in De Kompaan voor nieuwkomers en andere inwoners van Ooststellingwerf. Door met elkaar een bakje koffie of thee te drinken leer je nieuwe mensen kennen en oefen je de Nederlandse taal. Hierdoor ontstonden de leukste gesprekjes en was het een gezellige ochtend.

Met spelletjes zoals sjoelen, poolen, tafeltennis en tafelvoetbal, kwamen de bezoekers flink in actie. De spelletjes aan tafel waren ook een groot succes zoals dammen, vier op een rij of pim pam pet, waarbij je echt het Nederlands moest gebruiken. Want noem maar eens in het Nederlands een lichaamsdeel met een R of een schilder met een K. En hoe heet dat eigenlijk in de taal van de nieuwkomer? Zo ontstonden er leuke gesprekken die je anders niet zo snel hebt. En nieuwe Nederlanders konden andere Nederlanders ontmoeten.

“Vaker doen! Volgende maand weer? Nee, volgende week. Fijn om je Nederlands te kunnen oefenen. Gezellig zo!” is een greep uit de enthousiaste reacties na afloop. Daarom krijgt deze koffie-spelletjes-ochtend zeker een vervolg.

De maatjes voor nieuwkomers van stichting Scala namen het initiatief omdat zij in de praktijk merken hoe waardevol het is om mensen uit andere culturen te leren kennen en mee in gesprek te gaan. Zin om ook mee te doen? Volg Scala op Facebook en houdt de website in de gaten. Of bel naar Scala en vraag naar Marleen v.d. Heijden 0516 – 567 220.