Oosterwolde – Rotaryclub Oosterwolde overhandigde op maandag 27 mei een cheque van €2055,- aan Stichting Scala. Het geld komt ten goede aan ‘Sporten op Basisscholen Extra’, een project waarbij buurtsportcoaches extra beweeglessen aanbieden aan kinderen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Buurtsportcoaches Anoek  Pothoven, Marleen Reenders en de kinderen die aan de beweeglessen deelnemen , ontvingen de cheque in de gymzaal van MFS Zuid Oosterwolde van de voorzitter van de Rotaryclub Oosterwolde Annemieke Elsenaar. Afgelopen maart organiseerde de Rotaryclub voor de 23e keer hun jaarlijkse Bridgedrive in Appelscha. ‘‘De opbrengst van de bridgedrive gaat geheel naar Sporten op Basisscholen Extra. Dit project ondersteunen wij graag, het past bij ons. Wij organiseren fundraisingsactiviteiten zodat we  dit soort projecten kunnen  ondersteunen,’’ aldus voorzitter Annemieke Elsenaar.

‘‘Bewegen zorgt voor meer zelfvertrouwen bij kinderen, zij krijgen weer plezier in bewegen en dat zorgt er ook voor dat kinderen weer meer en beter bewegen ”, zegt Marleen Reenders, buurtsportcoach bij Stichting Scala. ‘‘Het is erg mooi dat Rotaryclub Oosterwolde ons hierbij kan helpen nu dit project niet meer financieel wordt ondersteund door zorgverzekeraar De Friesland. ’’


De buurtsportcoaches zijn sinds 2014 actief met motorische screening op basisscholen in de gemeente Ooststellingwerf. Na de screening is er een vervolgaanbod, waaronder ‘Sporten op Basisscholen Extra’ (SOB Extra). De extra beweeglessen  voor kinderen van groep 2 t/m groep 4 worden elke maandagmiddag gegeven in de gymzaal van MFS Zuid in Oosterwolde en iedere dinsdagmiddag in sporthal De Bongerd in Haulerwijk.  In kleine groepjes is er  individuele aandacht voor kinderen.  Regelmatig blijkt dat zij meer kunnen dan zij zelf denken en dat vergroot het plezier in bewegen en bevordert het zelfvertrouwen.  Hierdoor wordt ook de drempel naar de sportvereniging verlaagd.  

Deze bijdrage van de Rotary maakt het mogelijk om extra materialen aan te schaffen, de bekendheid van SOB Extra te vergroten  en de huur van de accommodaties te bekostigen.  Hierdoor kunnen we  door  gaan met dit mooie project!