Oosterwolde – Afgelopen vrijdag 5 juli werd het seizoen 2018/2019 van de Ouder en Kind ochtend bij Scala afgesloten. Ouders en kinderen die wekelijks de Ouder en kind ochtend bezoeken bij Scala gingen op deze dag met elkaar naar de Elf Ieken in Elsloo. Elk jaar voor de zomervakantie is er een soortgelijke afsluiting.

Vertrouwd gevoel
De Ouder en kind ochtenden zijn inmiddels een bekend begrip in Ooststellingwerf. Vrijwilligers zien regelmatig ouders terugkomen met hun jongere kinderen. Deze ochtenden zijn speciaal voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Ouders kunnen ervaringen delen, bijpraten en nieuwe contacten leggen terwijl de kinderen spelen. Bij mooi weer kunnen de kinderen op het binnenplein van Scala een loopfietsje pakken of in de zandbak spelen.

Ontmoeten
De Ouder en Kind ochtenden is in handen van coördinator Jikke Bekkema en de begeleiding van de ouder en kind ochtend ligt bij vrijwilligers Dineke en Mathilda. Per jaar organiseert Scala ongeveer 37 bijeenkomsten voor ouders met kinderen. De kosten bedragen €1,- per bijeenkomst en dat is inclusief koffie en thee. Scala trakteert de kinderen op iets te drinken. Vanaf vrijdagochtend 30 augustus 2019 zijn ouders en kinderen weer van harte welkom en starten we met een nieuw seizoen.