EEN KIJKJE IN DE KEUKEN – RONDLEIDINGEN IN OOSTSTELLINGWERF

‘Een kijkje in de keuken nemen’ is een bekende Nederlandse uitdrukking. Het betekent niet meer dan achter de schermen kijken bij een ander. Een kijkje in de keuken bij anderen is altijd interessant en levert soms verrassende inzichten op.

Daarom organiseren Stichting Scala, bibliotheek Zuidoost Fryslân, ROC Friesland College, stichting Lezen en Schrijven en gemeente Ooststellingwerf in de Week van de Alfabetisering (9 t/m 15 september 2019) een kijkje in de keuken bij verschillende organisaties in de gemeente. De achterliggende doelen van deze rondleidingen zijn wederzijdse kennismaking, het vinden van een vrijwilligersstage, participatie en integratie.

Voor iedereen die graag een vrijwilligersstage wil lopen, is deze week interessant. Er zijn rondleidingen bij o.a. Stellinghaven, de bibliotheek, stichting Scala en het gemeentehuis. Elke organisatie vertelt over hoe zij met vrijwilligers werken. Bij de gemeente wordt er ook verteld over mantelzorg en naturalisatie.

Bij de deelnemende organisaties staan tijdens de rondleidingen persoonlijke aandacht en kleinschaligheid voorop. Daarom is het aantal deelnemers per groep beperkt tot 6 mensen. Deelnemers kunnen meerdere rondleidingen volgen. Aan het eind krijgen alle deelnemers een goodiebag mee naar huis met informatie en gadgets van de deelnemende organisaties. Het startpunt voor elke rondleiding is bij de bibliotheek Oosterwolde aan de Quadoelenweg 29b. Vandaaruit is er vervoer naar de betreffende organisatie.

Voor een actueel overzicht van de deelnemende organisaties kunt u contact opnemen met Dominique Tacx van Stichting Scala. Aanmelden voor een rondleiding kan ook bij Dominique Tacx. Graag vóór 9 september via dtacx@scala-welzijn.nl of 06 – 15262539. Meld je snel aan, want vol = vol.