Een grote groep belangstellenden maakte in de week van de alfabetisering  gebruik van de mogelijkheid een rondleiding te volgen bij diverse organisaties waar ze met vrijwilligers werken. Op dinsdag 10 september was er een rondleiding bij Stellinghaven van Zuidoost Zorg. Gezondheidscoach Willem de Vreeze leidde de groep langs de sportzaal, het restaurant in aanbouw, de woonkamers, door de gesloten afdeling naar de tuin en de kas. Waar uitgebreid gekeken en geproefd werd. Ondertussen vertelde Willem over de mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen bij Stellinghaven.

De rondleiding was georganiseerd door het Taalnetwerk Ooststellingwerf, bestaande uit o.a. de gemeente, Scala, de bibliotheek, Humanitas, Stichting Lezen en Schrijven en het Friesland College, in het kader van de Week van de Alfabetisering. Tijdens deze jaarlijks terugkerende week worden er overal in het land activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Laaggeletterdheid kan mensen in een isolement brengen en het doen van vrijwilligerswerk kan mensen helpen weer meer grip op het leven te krijgen.

Ook bij de gemeente, Riemsoord, Scala, Talant, het Digi-Taalhuis en het taalplein in de bibliotheek waren rondleidingen te volgen. Al deze organisaties werken met vrijwilligers. Ben je of ken je iemand die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk? Bij Plek voor Talent van Scala weten ze precies welke vrijwilligersvacatures er zijn en welke geschikt is voor jou!  Neem gerust contact met hen op, ze helpen je graag verder.