Appelscha – Afgelopen week stond voor de deelnemers van de Nationale Diabetes Challenge in het teken van de wandelvierdaagse. Vier ochtenden achtereen werden er in Appelscha verschillende wandeltochten van 4 tot 5 kilometer gewandeld. De begeleiding tijdens deze wandelingen werd gedaan vanuit de Huisartsenpraktijk Appelscha en Stichting Scala.
Alle acht deelnemers van de Nationale Diabetes Challenge hebben deze wandelvierdaagse volbracht. Voorafgaand aan deze week is er 20 weken op elke dinsdagochtend getraind.
De afsluiting van de wandelvierdaagse was zaterdag 28 september en bestond uit de bosbergwandeling met daarna een gezellige afsluiting in de Bosberg in Appelscha.
De deelnemers van de wandelgroep blijven de wandelingen voortzetten op elke dinsdagochtend. Wie zich daarvoor wil aanmelden kan dit doen bij buurtsportcoach Anne-Marie Heidstra via 06 25 33 15 18. De deelnemers en begeleiders zijn blij met het resultaat.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De Nationale Diabetes Challenge helpt hen daarbij. Jaarlijks brengt de Nationale Diabetes Challenge duizenden mensen met diabetes in beweging om zo hun kwaliteit van leven te verbeteren.