Oosterwolde – Scala heeft twee elektrische ‘Duorsom’ deelauto’s in gebruik genomen. Hiermee gaat Scala de samenwerking aan met Auto Kort.

De elektrische auto’s kunnen worden gebruikt door medewerkers van Scala en stagiaires die dienstreizen maken. Privé mogen medewerkers er ook gebruik van maken, maar daar moet wel voor betaald worden. Scala heeft al wel een dienstauto. Maar de vele dienstreizen worden ook vaak met privé auto’s gemaakt tegen vergoedingen conform de cao. Stagiaires met een rijbewijs hebben vaak geen vervoer. Samantha Warkor van Scala: ‘‘Wij dragen zo bij aan het duurzame karakter van Ooststellingwerf, worden aantrekkelijker voor stagiaires, stagiares worden flexibeler in hun werkzaamheden én het scheelt ons ook nog wat in de kosten.’’  Via een handige app van het deelconcept Duorsum kan het personeel een auto reserveren. De app biedt vele mogelijkheden, waaronder een rit registratiesysteem en mocht er schade zijn gereden kan dit eenvoudig worden geregistreerd via de app. We hopen dat deze samenwerking met Auto Kort een succes wordt en dat de inwoners van Ooststellingwerf onze medewerkers en stagiaires regelmatig zien rijden!

Auto Kort (Duorsum)
Wiebe van Hes: ‘‘We zijn inmiddels een klein jaar opgestart met het uitrollen van deelauto’s in Ooststellingwerf. Door de komst van COVID-19 heeft het project flinke vertraging opgelopen, tegelijkertijd heeft deze vertraging ons dat ook geholpen het deelproject te optimaliseren. Inmiddels hebben instanties, stichtingen, overheden en bedrijven zich aangesloten.’’ Scala is één van de stichtingen die zich richt op duurzame mobiliteit, duurzaam (Duorsum) omdat alle voertuigen die onder AutoKortDelen vallen elektrisch zijn aangedreven. De variatie van actieradius van de verschillende auto’s bedraagt van 200 km tot 440 km, daarnaast zijn de auto’s voorzien van snel-laad functies, wat mogelijk maakt de auto in te zetten voor langere afstanden. Door de auto’s te delen met verschillende bedrijven en hun mensen via een handige reserverings-app geeft dit als voordeel dat er minder of zelfs geen extra auto’s meer op het bedrijf staan die meer stilstaan dan dat er gebruik van wordt gemaakt, dit is dan direct het eerste financiële voordeel. ‘‘Deze gedachte willen we verder uiteenzetten richting particulier met het oog op gebruik eerste of tweede auto die op het erf stilstaat. Zeer binnenkort zal de nieuwe website van Auto Kort online gaan en daar is meer te lezen over ons deelconcept ‘Duorsum’ AutoKortDelen. Via Social Media zullen wij bekend maken wanneer deze online gaat,’’ aldus Wiebe van Auto Kort.