Acht van de negen peuterspeelgroepen van stichting Scala zijn in de voorjaarsvakantie open. Voorafgaand aan de week werd ouders gevraagd of er animo was voor openstelling van de peuterspeelgroepen tijdens de voorjaarsvakantie. Hier werd door 63% van ouders van peuters gehoor aan gegeven. Sommige peuterspeelgroepen waren de hele week open.

‘‘Peuters zijn al lang niet naar de peuterspeelgroep geweest. We zijn extra open omdat we de ontwikkeling van peuters extra kunnen stimuleren. Voor de ouders is het ook fijn dat ze hun peuter na de winterse dagen toch kunnen brengen. Zo kunnen ze ook weer aan de pedagogisch medewerkers wennen’’, vertelt Hester Plomp directeur bestuurder bij Scala.

Tijdens de lockdown hebben de peuterspeelgroepen op twee locaties meer dan 60 peuters begeleid van ouders met cruciale beroepen en kwetsbare peuters. Na de heropening op 8 februari waren er kort achter elkaar twee winterse dagen met ijzel en sneeuw en konden peuters niet naar de Peuterspeelgroep. Ook daarom zetten pedagogisch medewerkers zich nu in en komen tijdens hun voorjaarsvakantie toch werken.

Voorafgaand aan de opening tijdens de voorjaarsvakantie is aan de pedagogisch medewerkers  gevraagd of ze wilden werken tijdens de voorjaarsvakantie. ‘‘Veel collega’s reageerden hier positief op omdat ze al lang niet voor de groep hadden gestaan. Zelf heb ik ook tijdens de lockdown gewerkt en heb gemerkt dat doordat we nu open zij het voor de continuïteit van de peuters goed is. Daar doe je het voor!’’ vertelt Daniëlle Buurmans, pedagogisch medewerker bij Nijntje.

In totaal maken 176 peuters 1 of meerdere keren gebruik van de openstelling in de voorjaarsvakantie. Ouders maken hier dankbaar gebruik van: ‘‘Onze Fayenne gaat met plezier naar de Krullevaar. In de voorjaarsvakantie kun je nergens naar toe. Het geeft een fijn gevoel dat Fayenne nu toch kan spelen met vriendjes en vriendinnetjes op de peuterspeelgroep,’’ vertelt Wendy, ouder van peuter Fayenne.

Wilt u meer informatie of wilt u uw peuter inschrijven klik dan hier