De coronacrisis voelbaar in de portemonnee? Of hou je aan het einde van de maand steeds net niet genoeg geld over om rond te komen? Misschien is dit een goed moment om stil te staan bij jouw geldzaken. Op 31 maart gaat de online budgetcursus “Weet wat je besteedt” van start. In deze online cursus gaan we stap voor stap onderwerpen bij langs die jou kunnen helpen om meer grip te krijgen op je geld. Wat heb je nodig? Een internetverbinding en een computer, laptop of tablet om de cursus via Zoom te volgen.

Tijdens de budgetcursus gaan we het onder andere hebben over:

  • Het ordenen van de thuisadministratie
  • Overzicht krijgen in inkomsten en uitgaven
  • Bespaartips
  • Welke regelingen zijn er in de gemeente Ooststellingwerf?
  • Wat je kunt doen bij een verandering in inkomen

De online budgetcursus is gratis en voor alle inwoners van Ooststellingwerf. De cursus is op woensdag 31 maart, 7, 14, 21 en 28 april  van 19.00 tot 21.00. De organisatie ligt in handen van het Gebiedsteam Ooststellingwerf en stichting Scala Welzijn.

Je kunt je opgeven voor de cursus bij Scala, via 0516 – 567 220 of per mail via administratie@scala-welzijn.nl. Dit kan tot 26 maart. Als je twijfelt of vragen hebt kun u hier ook terecht. Na opgave krijg je een Zoomlink en instructies toegestuurd.