Op 23 Februari werden de voetbal velden van SV Oosterwolde, SV Stanfries en SV Haulerwijk omgetoverd tot een panna knock out locatie. Het betreft één van de activiteiten die in het kader van de wintergames en jongeren in coronatijd werden georganiseerd door het Jongerenwerk en Buurtsport. Beide onderdeel van stichting Scala.

Panna knock out show
Panna knock out artiest Hasan Isik showde zijn tricks en tips, waarna de kinderen in groepjes werden verdeeld en de oefeningen zelf konden doen met hulp van Hassan en de buurtsportcoach. Alle kinderen gingen om Hasan heen staan en toen ging hij truckjes uitleggen en daarna konden de kinderen het nadoen en vragen stellen.

‘‘Ik vind het heel leuk dat ik dit weer mag en kan doen want iedereen heeft lang stil gezeten en dit voelt weer als een stukje vrijheid. Ik zou bijna willen zeggen dat het een beetje nostalgisch voelt.’’ Een panna knock out is een snelle vorm van straat voetbal waarbij je als doel hebt om de bal door de benen van de andere speler te krijgen. Bij deze panna knock out toernooien was er sprake van 2 doeltjes en 4 tegen 4.

4×4 toernooi
Na de show van Hasan en het oefenen van de tricks was het tijd voor het 4×4 toernooi. In Ooststellingwerf werden in totaal 3 freestyle voetbaltoernooien opgezet door Stichting Scala voor tieners en kinderen vanaf 9 jaar. Het eerste toernooi was om half 10 in de ochtend in Appelscha bij SV Stanfries. Om elf uur werd het voetbaltoernooi bij SV Oosterwolde gestart en als laatst werd er een toernooi gehouden bij SV Haulerwijk en startte om 3 uur.

Whats-app groep
Kinderen konden zich vooraf opgeven via de activiteiten app groep voor jongeren of via de lokale voetbalvereniging. Met de activiteiten app groep voor jongeren blijven jongeren op de hoogte van de activiteiten in de buurt, daarbij kan je denken aan kickboksen, bootcamp, FIFA toernooi, bingo enzovoorts.