Rivo van Gurp (17) uit Appelscha kan nu zijn eigen ontworpen mondkapje dragen. Hij heeft de eerste prijs van de mondkapjes ontwerpwedstrijd van de gemeente Ooststellingwerf en de jongerenwerkers van Scala gewonnen. Niet alleen won hij daarmee een cadeaubon, ook is zijn mondkapjesontwerp in productie genomen en worden die de komende tijd op straat uitgedeeld aan jongeren.

“Ik vond het erg leuk om mee te doen. Het mondkapje is echt mooi geworden.”, aldus Rivo van Gurp.

Jongeren krijgen de mondkapjes van de jongerenwerkers van de gemeente Ooststellingwerf. “We gaan ze uitdelen aan de jongeren op straat, in de jongerensozen en rond de scholen” vertelt jongerenwerker Laura Brinkman. “Samen met de gemeente hebben we gekeken hoe we meer bewustwording konden creëren rondom de coronamaatregelen bij jongeren. We hebben met de gemeente gebrainstormd over wat hen zou aanspreken en uiteindelijk kwamen we met deze mondkapjes ontwerpwedstrijd. We kijken terug op een geslaagde actie!” vertelt Laura trots.

Instagram
De ontwerpwedstrijd vond plaats op Instagram. Jongeren konden daar een blanco mondkapje bewerken en via hun eigen Instagram konden ze hun ontwerp met hun vrienden, de gemeente en de jongerenwerkers Jacky en Laura delen. In totaal zijn er meer dan twintig ontwerpen ingezonden. Uit alle ingezonden ontwerpen koos burgemeester Harry Oosterman een top drie, waarop vervolgens gestemd kon worden via Instagram.

Prijswinnaars
De tweede prijs werd in ontvangst genomen door Wiebe de Jong. Annelies van der Heide ontving de derde prijs. Ook zij kregen voor hun ontwerp een cadeaubon.

Volg onze jongerenwerkers Laura, Mariska en Jacky op Instagram en blijf op de hoogte van alle jongerenactiviteiten.