Het is altijd leuk om een praatje te maken met iemand. Koffie aan de lijn creëert een gezellig moment in de week voor jezelf samen met iemand die dit ook wil.

Hoe het werkt
Je meldt je aan via 0516 – 567  220 voor Koffie aan de lijn. Scala maakt belgroepjes van ongeveer 4 personen. Jij belt iemand van dat belgroepje en iemand belt jou. Tijdens dit gesprek kun je het over een aantal dingen hebben: Wat heb je gisteren gedaan? Waar ben je graag mee bezig? Waar ben je opgegroeid? Door zulke vragen ontstaan leuke gesprekken. Telkens aan het eind van het gesprek spreek je af wanneer jullie weer bellen.

Positieve reacties op pilot
Scala is in februari begonnen met de pilot Koffie aan de lijn. Deelnemers krijgen thuis een tasje met informatie over de belcirkel, koffie of thee en wat lekkers voor tijdens het bellen. Zo ontstonden de afgelopen tijd leuke gesprekken in de belcirkels. Scala heeft in de coronatijd Koffie aan de lijn opgezet omdat veel mensen in deze tijd minder snel een praatje hebben. “Ook missen mensen hun contacten van de activiteiten die nu stil liggen. Door dit initiatief blijven we omzien naar elkaar.” aldus Marleen van der Heijden van Scala.

Koffie aan de lijn is bedoeld voor mensen die het leuk vinden om contact te hebben met een ander, vanwege corona nu via de telefoon. Wil je graag meedoen of heb je vragen? Bel dan naar 0516 – 567 220.