Inwoners van de gemeente Ooststellingwerf kunnen vanaf vandaag op één plek alle sport- en beweegaanbieders, sportaccomodaties en sportevenementen vinden. Vandaag is namelijk de website www.beweegplein.nl live gegaan.

Wethouder Esther Verhagen: “Ik ben blij met de website het beweegplein. Sporten en bewegen is niet alleen goed voor lichaam en geest, maar het is ook een manier om elkaar te ontmoeten. Een groep van betrokken vrijwilligers hebben zich ingezet om deze website te realiseren, omdat ze merkten dat veel inwoners geen zicht hadden op het sport en beweeg aanbod in onze gemeente. Dankzij deze vrijwilligers is dit mooie idee nu werkelijkheid geworden.”

Apotheker Rogier Hilbers: “Als apotheker ben ik geneesmiddelenexpert en help mijn patiënten om het juiste geneesmiddel veilig te gebruiken. Een belangrijk aspect daarbij is het verminderen van het aantal geneesmiddelen en daarbij speelt preventie een belangrijke rol. Om dit te versterken in onze gemeente ben ik als vrijwilliger in de themagroep Inclusief Sporten en Bewegen gestapt. Uiteindelijk hebben we samen de prachtige website beweegplein.nl opgezet met een fantastisch team van bevlogen mensen!”

Winactie

Vanuit het Beweegplein is er ter promotie een wedstrijd uitgezet: Wie is de allerleukste sport- of beweegaanbieder in de gemeente?  Alle sport- en beweegaanbieders in Ooststellingwerf kunnen hieraan meedoen. Zij worden de komende weken hiervoor persoonlijk benaderd.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk alle sporten op www.beweegplein.nl.