Geen excuses en obstakels meer om gezondere leefstijl aan te nemen

Oosterwolde – Gewicht naar beneden, een goed ritme krijgen, begeleiding. Bij Buurtsportcoach Daniël komen dit soort onderwerpen aan bod wanneer je het 6 weken traject in gaat. Positieve gezondheid, gedrag en voeding staan centraal tijdens het 6 weken traject. In Ooststellingwerf kunnen inwoners een leefstijltraject van zes weken kosteloos volgen.

Sinds afgelopen zomer kon men zich inschrijven voor het zes weken traject. Momenteel sporten 36 mensen wekelijks bij Scala en 7 mensen sporten inmiddels bij een sportschool en worden op afstand begeleid.

De reacties na het doorlopen van het leefstijltraject zijn lovend: ,,Fijn dat er iemand is die je ziet, hoort en er voor je is. Prachtig om de kans te krijgen om te sporten ook als je dat niet kunt betalen.’’, vertelt deelnemer Linda (62). Ook Lisette (39) is enthousiast: ,,Ik heb deze zes weken als zeer positief ervaren. Toptrainers met goede kennis van zaken en goede motivatie.’’

Wat houdt het 6 weken traject in?
Het zes weken traject van Buurtsport loopt al sinds de zomer. Het traject start met een intake en een gezondheidscheck. Op deze manier wordt duidelijk hoe er aan de gezondheidsdoelen van de deelnemer gewerkt kan worden. Er wordt aan de hand van de intake een trainingsschema opgesteld en adviezen en informatie gegeven op het gebied van voeding en leefstijl. De begeleiding is eerst individueel en later in kleine groepjes van 2 tot max 4 personen om de persoonlijke begeleiding te kunnen blijven bieden.  ,,Of het nou schaamte is, niet weten waar te beginnen of bijvoorbeeld financiële obstakels, wij willen zorgen dat er geen excuses en obstakels meer zijn om een gezondere leefstijl aan te nemen!’’ aldus Buurtsportcoach Daniel.

Na het traject
Na afloop van de 6-weken worden de deelnemers dan ook niet losgelaten. ,,Ik ga met de deelnemers mee naar de sportschool en laat ze zien dat het niet eng is en dat er altijd rustige uren zijn waarin je comfortabel kunt wennen aan het sporten in een sportschool.  Als de deelnemers een abonnement afnemen blijven we in contact en zorgen wij ervoor dat de doelen behaald blijven worden. Mocht een sportschool financieel niet haalbaar zijn dan hebben wij ook een fonds beschikbaar om eventueel abonnementskosten te vergoeden, zo proberen wij elk obstakel weg te nemen.’’
In de meeste gevallen blijken de deelnemers een sportschool (onverwacht) leuk te vinden! In de gevallen waar dit niet het geval is kunnen de deelnemers in een sport-uur bij Scala alsnog aan hun doelen blijven werken. 

Aanmelden
In januari start een nieuwe groep die aan het zes weken traject kan beginnen.