Oosterwolde – Bijna 60 huishoudens in de gemeente Ooststellingwerf hebben afgelopen zaterdag bij Stichting Scala in Oosterwolde een kerstpakket ontvangen via SAR Nederland.

,,Normaal zijn wij op zoek naar mensen die vermist zijn met een team en met onze uitrusting maar een paar weken geleden werd in een programma op tv vertelt dat er kinderen zonder eten naar school gaan, dat greep ons meteen. Toen hebben wij besloten om meteen iets te organiseren. We zijn toen groothandels en winkels afgegaan. Alle spullen en het eten willen we overhandigen aan minima,’’ Houwina Postma.

18-12-2021 Oosterwolde: SAR Nederland (Search and Rescue) deelt kerstpakketten uit bij De Kompaan, Scala Welzijn, in Oosterwolde. Fotograaf: Rens Hooyenga


In Oosterwolde kwam SAR Nederland aan met motoren en zij reden eerst diverse rondjes door Oosterwolde. ,,We hopen met deze actie ons steentje bij te dragen. We zijn ook dankbaar voor de winkelies in Oosterwolde die op de valreep ook hun steentje hebben bijgedragen ondanks deze coronatijd en stichting Scala die op korte termijn gezinnen wist op te trommelen’’, aldus Roel Wijbenga.

SAR Nederland
SAR Nederland bestaat uit vrijwilligers die zich inzetten voor de stichting. ,,Wilt u SAR sponsoren? Dat kan. Uw gift komt voor honderd procent ten goede aan SAR Nederland. Bijdragen kunnen gedoneerd worden via de bankrekening van de SAR Nederland, rekeningnummer NL34 RABO 0349 8933 81. www.sarnederland.nl

Noot voor de redactie
Wilt u meer informatie over deze actie en SAR Nederland? Neem dan contact op met Roel Wijbenga en Houwina Postma 06 47 95 91 33 of via 06 57 09 71 39.