In de maanden maart en april organiseert Scala de Grip en Glans cursus. Dit is een groepscursus waarbij je meer grip krijgt op je leven en meer glans kunt geven aan je leven.

“Soms is het goed even de balans op te maken en te kijken hoe het beter of plezieriger kan. In de groepscursus Grip en Glans kijken we naar wensen en mogelijkheden. En hoe je daar zelf stappen in kunt zetten.” vertelt Laura Brinkman, één van de docenten van de cursus. ,,De cursus is bedoeld voor iedereen die plezieriger wil leven. Bijvoorbeeld als je soms mensen en gezelligheid om je heen mist, een wat uitgebreidere kennissenkring of meer leuke bezigheden wil of als je wel iets wilt ondernemen, maar merkt dat je dat steeds uitstelt,’’ vult Marleen van der Heijden aan, docent Grip en Glans.

Glansschijf
Tijdens de cursus werken we met de ‘glansschijf’, hiermee krijgen de cursisten inzicht in de elementen die het leefplezier en geluksgevoel kunnen beïnvloeden. Je brengt je situatie in kaart en de uitdaging ligt in het stellen en realiseren van je eigen doelen. De docenten geven richting aan de groepsinbreng en dragen zorg dat een ieder (met name positieve) ervaringen, wensen of doelstellingen deelt. Je krijgt tips en handvatten hoe je plezierig kunt leven. Daarnaast ga je er in de groep mee aan de gang en helpen de docenten en medecursisten je op weg. Onderwerpen waar je mee aan de slag gaat zijn je persoonlijke sterke punten ontdekken en uitbouwen, de positieve kanten van het alleen zijn, dan wel samenzijn ervaren en initiatief nemen en zelfvertrouwen opbouwen. Niets moet, maar waarom zou je je niet laten inspireren?

Aanmelden
Wil jij ook positief in het leven staan en meer glans aan uw leven geven? Haal er uit wat er in zit en meld je nu aan. De GRATIS cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten op 10, 17, 24 en 31 maart en 7 en 14 april van 09:30 – 12:00 in de Kompaan bij Scala, Moskampweg 3-5 Oosterwolde. Meer informatie via: Marleen van der Heijden 06 – 46134618 en Laura Brinkman 06 – 50899153, stichting Scala, via 0516 -567 220 of mail naar: administratie@scala-welzijn.nl