Een gezonde leefstijl is belangrijk voor kinderen en draagt bij aan het versterken van hun weerbaarheid. Onder het motto “jong geleerd is oud gedaan” heeft Rotaryclub Oosterwolde samen met Scala Welzijn, Rotary Healthy Kids Ooststellingwerf opgezet. Het initiatief richt zich op gezond eten en drinken en voldoende bewegen voor jonge kinderen. Rotary Healthy Kids Ooststellingwerf maakt kinderen al vroeg bewust van hun eigen verantwoordelijkheid bij het maken van gezonde keuzes.

Rotary Healthy Kids Ooststellingwerf ging vorig jaar in juli van start. Alle peuterspeelzalen en kinderopvanginstellingen in Ooststellingwerf ontvangen sindsdien regelmatig gezond snoepgoed in de vorm van een kistje fruit! Dit wordt mede mogelijk gemaakt door De Kistenkoning uit Oosterwolde.

In maart werden tennislessen aangeboden voor basisschoolkinderen uit groep 3 tot en met 6. Afgelopen week ging Rotary Healthy Kids Ooststellingwerf ook voor de oudste kinderen op de basisschool van start. Kookstudio Mama Mascha verzorgde op verschillende basisscholen een vrolijke kookworkshop met gezonde producten en ingrediënten voor kinderen uit groep 7 en 8. Het thema van de workshops was “Samen genieten van gezond eten”. En dat lukte prima tijdens de kookworkshops.

Verschillende fondsen die zich inzetten voor het verbeteren van de leefbaarheid voor kinderen in Ooststellingwerf ondersteunen Rotary Healthy Kids Ooststellingwerf. Zo doneerde Sichting Bercoop Fonds  € 5000,- voor het organiseren van de kookworkshops.

Daarnaast overhandigde Geke Smeenk van de Lijkele Postma Stichting voorafgaand aan de kookworkshop op OBS Boekhorst in Oosterwolde  een cheque van € 5.000,- aan  Hester Plomp, voorzitter  van de Rotaryclub Oosterwolde. De Lijkele Postma Stichting ondersteunt organisaties en initiatieven die zich richten op het verbeteren van de leefbaarheid voor kinderen in de gemeente Ooststellingwerf. Rotary Healthy Kids Ooststellingwerf past prachtig in deze doelstelling en wordt daarom van harte ondersteund.

—————————————————————————–

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

De heer Ate Buiteveld (Rotaryclub Oosterwolde), T: 0650 207 161, E: attebuiteveld@rcoosterwolde.nl

Mevrouw Marleen Reenders (Scala Welzijn), T: 0651 616 478, E: mreenders@scala-welzijn.nl