Vanaf deze week ontvangen ouders en hun dreumes(en) tijdens hun 14 maandenbezoek aan het consultatiebureau een BeweegStartTasje. De tasjes zitten vol beweegmogelijkheden om hiermee ouders te ondersteunen om het bewegen met hun kinderen te stimuleren. In totaal worden er naar schatting zo’n 250 tasjes uitgereikt dit schooljaar.

De beweegstarttasjes zijn een initiatief vanuit de werkgroep ‘Van jongs af aan vaardig in bewegen’, onderdeel van het Lokaal Sportakkoord. Deze werkgroep houdt zich in de gemeente Ooststellingwerf bezig met dat jonge kinderen in de leeftijd tot 6 jaar goed voorbereid worden op hun sport- en beweegvaardigheden. ,,Wanneer kinderen op jonge leeftijd al in aanraking komen met bewegen, dan wordt het ook een gewoonte en het is bewezen dat kinderen er dan op latere leeftijd meer plezier aan het sporten beleven.’’, vertelt Marleen Reenders, leidinggevende Buurtsport in Ooststellingwerf.
Met de inhoud van de tasjes worden ouders op een speelse, laagdrempelige manier uitgedaagd om te bewegen samen met kinderen.  Zo zit er bellenblaas, een strandbal, pittenzakjes, stoepkrijt en een beweegdobbelsteen in de tasjes. Naast materialen zitten er ook twee boekjes in:

Beweegtips en beweegmogelijkheden
Bij de Beweegstarttasjes zit een handig broekzakformaat boekje vol met beweegtips voor kinderen van tot en met 4 jaar. En bij elke activiteit staat er bij voor welke leeftijd het geschikt is en hoe je de activiteit kunt uitvoeren.
Naast het handige meeneemboekje met de beweegtips bevat het tasje een pocketformaat met alle beweegmogelijkheden voor kinderen tot 6 jaar in de gemeente Ooststellingwerf.