De afgelopen weken konden klassen van verschillende scholen in gemeente Ooststellingwerf tegen elkaar strijden tijdens de tweede editie van de gouden weken beweeg-challenges!
Dit is een digitaal evenement, georganiseerd door Stichting Scala’s Buurtsport Ooststellingwerf en het evenement is gericht op samenwerken. Willem de Roo, buurtsportcoach: ,,Het heeft als doel om de leerlingen in de klassen een gevoel van samenhorigheid te geven.’’

Samenwerken in de groepen
Na de zomervakantie moeten leerlingen altijd weer een beetje aan elkaar wennen. Er komen wat nieuwe leerlingen bij, er zijn wat leerlingen naar een andere klas, kortom: er is een hele nieuwe groepsdynamiek. Daarom wijdden scholen de eerste weken na de vakantie aan samenwerken en groepsvorming.

Drie weken lang challenges doen
Hierop inspelend heeft Buurtsport Ooststellingwerf een concept bedacht waarin scholen hieraan kunnen werken op een spannende en speelse manier:

Drie weken lang krijgen deelnemende klassen aan het begin van de week een uitdagende sportieve challenge te zien op het digibord. Er waren verschillende challenges voor de leeftijdscategorieën groep 3-4, 5/6 en 7/8. Te denken valt bijvoorbeeld aan het doorgeven van een foam- of tennisbal, niet via de handen maar via de voeten doorgeven en de bal dan uiteindelijk in een korf scoren.

Insturen via een app
De opdrachten worden eerst geoefend en daarna maakt de leerkracht er een filmpje van.
De klas deelt voor het einde van de week dit filmpje van hun beste uitvoering van de challenge met Buurtsport Ooststellingwerf. Vervolgens werden de punten beoordeeld en toegekend in de app zodat de deelnemende klassen iedere week konden volgen hoe hoog zij stonden in de ranglijst!

De beste klas wint
De scholen streden om mooie prijzen, met als absolute hoofdprijs een freerunning clinic door Eijer producties voor de hele school!  De winnaars in iedere categorie zijn geworden:

Groep 3/4
3e plek: OBS de Boekhorst groep 4
2e plek: OBS de Trede 3/4
1e plek: OBS de Stelling 3/4

Groep 5/6
3e plek: OBS de Boekhorst groep 6
2e plek: OBS de Twirrewn 6a
1e plek: OBS de Trede 5/6

Groep 7/8
3e plek: OBS de Toekan groep 8a
2e plek: OBS de Stelling 7/8
1e plek: OBS de Riemsloot groep 8

Stichting Scala feliciteert alle klassen en bedankt alle scholen voor hun inzet.