950 jongeren in negen Friese gemeenten krijgen de kans om de komende drie jaar aan de slag te gaan met hun eigen ontwikkeling, hun talenten en deze in te zetten voor een ander

DRACHTEN – De kogel is door de kerk: MDT Divers is door de subsidieverlenging met drie jaar verlengd. Na de aanvraag afgelopen zomer was het wachten geblazen voor MDT Divers, maar half november kwam daar de financiële toekenning vanuit het MDT Programma van het Ministerie van het Onderwijs. 
,,We zijn hier ontzettend blij mee! Nu kunnen we nog meer jongeren bereiken en verder bouwen aan dit mooie programma’’ vertelt Wietske de Koe, projectleider MDT Divers.

Over MDT Divers
Samen met zes welzijnsorganisaties is MDT Divers inmiddels twee jaar actief in acht Friese gemeenten om jongeren een unieke kans te bieden in hun ontwikkeling. Dit dankzij het landelijke programma Maatschappelijke Diensttijd waarbij jongeren op expeditie gaan en met een eigen ‘routekaart’ hun talenten ontdekken, onderzoeken hoe zij deze kunnen inzetten voor zichzelf en anderen en keuzes maken voor hun toekomst.

Tijdens het traject, waarmee een jongere gemiddeld twee uur per week bezig is, zijn ze samen met jongerencoaches aan de slag en maken ze kennis met andere jongeren en organisaties. Momenteel zijn de gemeenten Súdwest-Fryslân, Heerenveen, Waadhoeke, Harlingen, Smallingerland, Ooststellingwerf, Noardeast-Fryslân en Dantumadiel verbonden aan MDT Divers waar in totaal 435 jongeren in twee jaar meegedaan hebben.

Nog meer jongeren bereiken
Doordat de aanvraag is toegekend kan MDT Divers de komende drie jaar verder bouwen met jongeren! Om het succes verder te brengen gaan we uitbreiden in de gemeente Weststellingwerf. Ook zijn de leeftijden voor het volgen van een MDT Divers traject aangepast zodat we nog meer jongeren bereiken. “Waar eerder jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 27 jaar mee konden doen is dit nu vanaf 12 tot en met 30 jaar,’’ vertelt Wietske de Koe. In totaal wil MDT Divers 950 jongeren bereiken die op meer dan tien locaties terecht kunnen.

Aanmelden kan nu

Jongeren van 12 tot en met 30 jaar die aan de slag willen met hun talenten of deze samen met anderen willen ontdekken, kunnen zich aanmelden bij MDT Divers via www.mdt.frl door een berichtje te versturen via het contactformulier. De jongerencoach in zijn/haar regio neemt dan contact op. Maar appen of binnenlopen op een van onze locaties kan natuurlijk ook.