Oosterwolde – Ruim 243 kinderen in gemeente Ooststellingwerf werden voor Sinterklaasavond verrast door de hulpjes van Sinterklaas. Net als vorig jaar staken Scala, Humanitas en de gemeente Ooststellingwerf hun handen uit de mouwen en zo kon ook dit jaar een grote Sinterklaasactie organisatorisch goed geregeld worden.

De bekende jutezakken met cadeaus werden ingepakt door de Rotaryclub Oosterwolde leden en deelnemers van het Scala sociaal activeringsproject ‘Iedereen in Beweging’. Onder de 243 kinderen zijn er 23 van Oekraïense afkomst. De vrijwilligers van de Rotary en Humanitas en de medewerkers van Scala bezorgden de cadeaus thuis bij de kinderen t/m 12 jaar, uit gezinnen met een minimuminkomen. Aan oudere broers, zussen en ouders werd ook gedacht. Zij kregen wat lekkers en zelfs een cadeautje. ‘’In deze tijd waarin alles duurder wordt, is het mooi dat we de 120 minima- en de 15 Oekraïense gezinnen blij kunnen maken met de Sinterklaasactie.’’, vertelt Dominique Tacx van Scala, coördinator Sinterklaasactie.

Naast bovengenoemde organisaties werd de actie mede mogelijk gemaakt door: Top1Toys Oosterwolde, de Rotaryclub Oosterwolde, Janke Dijkstra Fonds, ZuidOostzorg, Olmen Es Appelscha, stichting Present. Zij deden een donatie, zorgden voor cadeautjes, pakten de cadeautjes in en/of gaven korting.