De gemeente Ooststellingwerf is samen met stichting Scala Welzijn op zoek naar Fietsmaatjes voor de nieuwe elektrische duofiets. De fietsmaatjes maken fietstochten in Appelscha samen met inwoners die zelf moeite hebben met fietsen. Om in het voorjaar meteen van start te kunnen, zoeken we nu mensen die zich willen aanmelden als fietsmaatje. Als fietsmaatje is het belangrijk dat je natuurlijk houdt van fietsen, graag een praatje maakt met een ander en naar Appelscha wilt en kunt komen om daar een fietstocht te maken.

Meld je aan als fietsmaatje
Vanaf april willen we starten met fietstochten met de vrijwillige fietsmaatjes. Plek voor Talent, onderdeel van Scala, koppelt een fietsmaatje aan een inwoner. Vrijwilligers die interesse hebben kunnen zich melden bij Plek voor Talent via telefoonnummer: 05 16 5 67220 of een mail sturen naar plekvoortalent@scala-welzijn.nl. Als fietsmaatje krijg je een duidelijke instructie over hoe om te gaan met de duofiets. Ook nodigen we je uit voor bijeenkomsten met andere fietsmaatjes.

Elektrische duofiets huren
Inwoners kunnen deze duofiets vanaf april ook los huren bij Fietsverhuur Kramer in Appelscha. Dan kun je samen met een partner of vriend een fietstocht maken, zonder een fietsmaatje van Plek voor Talent. Het huren van de duofiets kost € 10,- per keer en kan via website van Kramer fietsservice Appelscha.  Op de elektrische duofiets kun je samen naast iemand zitten terwijl je beide trapt en één iemand stuurt. De fiets is erg geschikt als je niet meer zelfstandig kunt fietsen, maar wel wilt bewegen in de buitenlucht.

Willy Greijdanus van stichting Scala Welzijn en Gebiedsteammedewerker Els Slot zitten samen op de duofiets. Peter van der Haar van Bike Totaal & Kramer fietsservice Appelscha staat samen met Arjen Bouland, beleidsadviseur van de gemeente Ooststellingwerf, naast de fiets. Foto: Rens Hooyenga