GGD Fryslân opent op donderdag 23 maart en 6 april een gecombineerde pop-up vaccinatielocatie in Oosterwolde. Op deze pop-up kunnen jongvolwassenen die geboren zijn tussen 1996 en 2003 en nog niet (volledig) gevaccineerd zijn tegen HPV hun vaccinatie krijgen. Daarnaast kan iedereen van 12 jaar en ouder de herhaalprik tegen corona hier krijgen.

HPV- vaccinatie
Dit jaar kan iedereen geboren tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003 zich gratis laten vaccineren tegen HPV. U heeft twee prikken nodig en hier moeten 6 maanden tussen zitten (minimaal 150 dagen). Alleen in 2023 zijn de vaccinaties gratis, dus het is belangrijk om de eerste vaccinatie op tijd te halen. Het HPV-vaccin beschermt tegen 6 soorten kanker: kanker in de mond- en keelholte, anus, penis, vagina, schaamlippen en baarmoeder.

Herhaalprik tegen corona
Iedereen van 12 jaar en ouder met een afgeronde basisserie tegen corona kan een herhaalprik krijgen. Dit kan vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting. De vaccinatie is gratis. Heeft u al een herhaalprik gehad na 18 september 2022? Dan bent u op dit moment voldoende beschermd en kunt u niet nog een prik krijgen.

Pop-up locatie
De pop-up bevindt zich in Scala Welzijn in Oosterwolde. U bent hier donderdag 23 maart en 6 april welkom tussen 10.00 – 17.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. U kunt gewoon komen op het tijdstip dat u past. U hoeft alleen een geldig identiteitsbewijs en een mondkapje mee te nemen. 

Ook bent u van harte welkom als u nog vragen heeft over corona- of HPV-vaccinaties. De arts beantwoordt ze graag. Kijk voor meer informatie, de openingstijden en andere pop-up locaties op www.ggdfryslan.nl/popup of www.ggdfryslan.nl/hpv