Steeds meer mensen in de gemeente vinden de weg naar Automaatje Ooststellingwerf, hierdoor groeit het aantal deelnemers, dat merkt ook Andries Reitsma (70), vrijwillige planner bij AutoMaatje. ,,Om de maatjes te kunnen blijven koppelen zou het mooi zijn dat er een extra planner bij komt voor 2 tot 4 uurtjes in de week!’’

ANWB AutoMaatje nu anderhalf jaar in Ooststellingwerf
Minder mobiele inwoners kunnen sinds anderhalf jaar gebruikmaken van de dienst ANWB Automaatje om bijvoorbeeld naar een afspraak te gaan in het ziekenhuis, om op bezoek te gaan bij een familielid of een boodschap willen doen. Het gaat bij AutoMaatje er NIET alleen om dat je iemand vervoert, maar de chauffeur kan en wil ook een MAATJE zijn. De hulp van Automaatje kan ook tijdelijk ingezet worden bijvoorbeeld na een operatie.

Genoeg vrijwillige chauffeurs maar we zoeken een planner
Met AutoMaatje wil de ANWB samen met stichting Scala, de gemeente en vrijwilligers inwoners helpen mobiel en actief te blijven. In de gemeente Ooststellingwerf zijn ruim 15 vrijwillige chauffeurs in de verschillende dorpen actief om dit mogelijk te maken. Er zijn steeds meer inwoners die een beroep doen op de diensten van AutoMaatje, vandaar dat AutoMaatje op zoek is naar extra planners.

De planners maken de juiste koppeling tussen chauffeur en inwoner. Je koppelt de aanvragen zo goed mogelijk met de beschikbare chauffeurs. Andries Reitsma (70) is nu bijna een half jaar koppelaar en vertelt over zijn plezier in dit vrijwilligerswerk ,,Het zoeken naar de beste oplossing is zo leuk aan dit werk”, vertelt Andries enthousiast. Hij werkt twee soms drie dagdelen als matchmaker en is daarnaast ook chauffeur. ,,Tijdens deze ochtenden ga ik dan naar Scala en heb daar een eigen plek waar ik inwoners aan de chauffeurs kan koppelen. Het is niet moeilijk computerwerk, want er zijn handige uitlegvideo’s bij. Die bekeek ik in het begin maar nu gaat alles vanzelf.”  Andries ontvangt de aanvragen voor ritten binnen via de mail en de telefoon. ,,Je zoekt de chauffeur die het dichtste bij de aanvrager woont, zo blijven de kosten laag voor de inwoner. Die betalen per kilometer €0.35. Sommige vragen om dezelfde chauffeur en anderen maakt het niet zoveel uit. Bij de chauffeur rekenen ze de kilometers af.”

Neem contact op met ons
Scala zoekt voor ANWB AutoMaatje een planner voor de maandag en/of vrijdag van 09:00 – 11:00uur. ,,Het mooie aan dit vrijwilligerswerk is dat je contact hebt met mensen. Zelf ga ik er ook graag op uit. Ik merk dat de aanvragers er ook graag op uit gaan. Dat ik daar als planner bij kan helpen geeft een goed gevoel.’’ vertelt Andries enthousiast.
Ben je na het lezen geïnteresseerd geraakt om planner te worden bij AutoMaatje? Neem dan contact op met Scala via: 0516 – 56 72 20 of stuur een e-mail naar automaatje@scala-welzijn.nl.