Week van de opvoeding: Familiemarkt in de Kompaan

Op 6 oktober is er van 14:00-17:00uur een Familiemarkt in de Kompaan, aan de Moskampweg 3-5 in Oosterwolde. Ouders en medeopvoeders kunnen zich laten inspireren over de verschillende voorzieningen in de gemeente Ooststellingwerf op het gebied van opvoeden en de kinderen kunnen zich vermaken door de aangeboden activiteiten.

,,Het is de tweede keer dat Scala deze markt met andere partijen organiseert, na de vele positieve reacties van ouders en kinderen vorig jaar hebben wij voor de zomervakantie al de eerste stappen gezet voor de familiemarkt-editie van 2023”, vertelt Nynke de Jong, Stapmedewerker bij Scala.
De volgende partijen hebben aangegeven aanwezig te zijn tijdens de markt: Kunst & Coo, GGD, Bibliotheek, Opvoedingsondersteuning, Speel-o-theek, Baby Spa De 3 Provinciën, Humanitas, Jeugd Cultuur Fonds, Malu Dance Company, Ontwikkelingsstimulering, Jongerenwerkers, HomeStart, Scala jongerenwerk en Scala team Het Jonge Kind waaronder de peuterspeelgroepen en de ontwikkelingsstimuleringsprogramma’s vallen. Er zijn voor de kinderen ook verschillende activiteiten zo kun je een muur beklimmen, muziekinstrumenten uitproberen van Kunst en Coo en er zijn dansworkshops van Malu Dance Company.

Er is ook een aansluitend programma voor ouders met kinderen in de leeftijd vanaf 12 jaar (jongeren). Informatie hierover volgt nog via www.scala-welzijn.nl/familiemarkt