Kind aanmelden bij Peuterpret?

Peuterspeelgroep Peuterpret in Donkerbroek is een ideale plek voor uw peuter om andere kinderen te ontmoeten. Het is een plek waar uw peuter onder deskundige begeleiding kan spelen met leeftijdgenootjes.

HOE ZIET DE OCHTEND ER VOOR UW PEUTER UIT?
De kinderen worden tussen 08.30 – 08.45 uur gebracht en mogen dan bijvoorbeeld een puzzeltje maken met de ouders. Om 09.15 uur wordt er gezamenlijk opgeruimd waarna de groep in een kring aan de slag gaat met een thema. Tot 10.30 uur gaan de peuters aan de slag met werkjes. We ruimen daarna samen op en in de tweede kring wordt er gezamenlijk fruit gegeten en iets gedronken. Er wordt een verhaaltje voorgelezen, een bewegingsactiviteit gedaan en/of gezongen. Daarna wordt er buiten gespeeld. Om 12:00uur kunt u uw peuter ophalen.

AANMELDEN KAN VANAF 1 JAAR
U kunt uw peuter al vanaf 1 jaar aanmelden.  Op de website van Stichting Scala kunt u hier het AANMELDINGSFORMULIER downloaden. Peuterpret heeft een groep op maandag tot en met donderdag van 08:30-12:00uur. Op het aanmeldingsformulier kunt u ook aangeven waar uw voorkeur naar uit gaat.

OVER PEUTERSPEELGROEP PEUTERPRET
Peuterpret is een peuterspeelgroep voor kinderen tussen de twee en vier jaar. Bij Peuterpret leert uw peuter een aantal vaardigheden die de overgang naar de basisschool straks soepeler laten verlopen. De groep wordt begeleid door twee pedagogisch medewerkers en een eventuele vrijwilliger of stagiaire. Op de peuterspeelgroep wordt gewerkt met het piramideprogramma en er is een oudercommissie. Vanaf tweeënhalf kunnen kinderen ook meedoen met het VVE programma. Peuterpret is gehuisvest in basisschool de Twirrewyn.

http://scala-welzijn.nl/peuterpret

Een nieuwe naam voor Steunpunt Vrijwillige Inzet

Het Steunpunt Vrijwillige Inzet heeft een nieuwe naam: PLEK VOOR TALENT

Zet je talent in en ontwikkel jezelf. Door vrijwilligerswerk te doen of aan te bieden staan we samen sterker in de samenleving.

Wat is Plek voor Talent?
Plek voor Talent brengt organisaties en vrijwilligers samen. Het online platform is dé verzamelplaats van vacatures voor vrijwilligers uit de gemeente Ooststellingwerf. Plek voor Talent is het voormalig Steunpunt Vrijwillige Inzet en ondersteunt vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en faciliteert daar waar nodig.

Voor wie is Plek voor Talent
Vrijwilligersorganisaties kunnen vacatures plaatsen en er met alle vragen op het gebied van vrijwilligers terecht. Hierbij kun je denken aan vragen als: Welke cursus of training kan ik aanbieden? Aan welke wetten en regels dient de organisatie zich te houden? Plek voor Talent adviseert over het opstellen van vrijwilligersbeleid. Als vrijwilliger kun je vacatures zoeken waarbij je eenmalig, structureel, kort of lang ingezet wordt. Hier kun je als vrijwilliger alle informatie vinden over vergoedingen, mantelzorg, rechten en plichten.

Meer weten?
Op de website www.plekvoortalent.nl vind je alle informatie en de openstaande vacatures uit de gemeente Ooststellingwerf. Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk op maat? Bel of mail dan via onderstaande gegevens.

t      0516 – 56 72 20
e      plekvoortalent@scala-welzijn.nl

Sportief het nieuwe jaar in

Oosterwolde – Afgelopen donderdag 3 januari organiseerden de buurtsportcoaches verschillende vakantieactiviteiten voor de basisschoolleerlingen. De sporthal in Oosterwolde was gevuld met wel 60 kinderen die aan atletiek konden meedoen en de tumblingbaan konden bestormen. Het James Bond Spel was een groot succes waarbij de kinderen zich als een waar geheim agent konden inleven. Er werd ook aan freerunning gedaan waarbij de kinderen over allerlei obstakels konden springen en zich als freerunners konden ontpoppen. Marten Vogt: ‘‘Het is ontzettend leuk om iedereen actief bezig te zien tijdens het variërende sportaanbod. Je ziet dat ze lekker sportief bezig zijn, daar gaat het om’’. In Oldeberkoop waren ook de badmintonvereniging, S.V Volleybal en de gymnastiekclub te vinden in de sporthal. De buurtsportcoaches zien de maatschappelijke betrokkenheid van lokale verengingen en vinden dit ook erg belangrijk. Verenigingen kunnen zichzelf op de kaart zetten door sport op deze manier aan te bieden. Naast de vakantie-activiteiten organiseert de buurtsport voor basisschoolleerlingen ook naschoolse activiteiten waar kinderen kennis kunnen maken met verschillende sporten. De buurtsport kijkt uit naar de volgende vakantie-activiteit.