Scala ontvangt bezoek uit Hoorn

 Oosterwolde – Op 25 februari 2019 heeft Scala een werkbezoek van stichting Netwerk uit Hoorn ontvangen. Centrale onderwerpen tijdens het bezoek waren VVE Thuis en sociaal werk. Stichting Netwerk uit Hoorn is aan het onderzoeken of zij VVE Thuis ook gaan uitvoeren. Dit was dan ook de aanleiding om een werkbezoek te organiseren.

Stichting Scala voert VVE Thuis nu voor het tweede schooljaar uit in de dorpen Appelscha en Haulerwijk. VVE Thuis, bestaande uit ouderbijeenkomsten, biedt ouders door middel van aantrekkelijk spelmateriaal handvatten om hun kind te stimuleren in hun ontwikkeling. De thema’s van VVE Thuis sluiten aan bij de thema’s op de peuterspeelgroepen waardoor de woordenschat van de peuters wordt vergroot. Zij krijgen immers zowel op de peuterspeelgroep als thuis in dezelfde periode, dezelfde woorden aangeboden. Naast de taalontwikkeling, stimuleert VVE Thuis ook andere ontwikkelingsgebieden waaronder de motoriek en de cognitieve ontwikkeling.

Hoe zag de dag eruit? Het was voor Scala de eerste keer dat stichting Netwerk uit Hoorn een werkbezoekje bracht. Er kwamen drie medewerkers vanuit Hoorn: een pedagogisch beleidsmedewerker, een VVE coördinator en een sociaal werker. Hester Plomp, directeur bestuurder, verwelkomde de medewerkers en vertelde over de verschillende afdelingen en projecten van Scala. Tineke van der Veen, coördinator peuterspeelgroepen, gaf uitleg over de werkwijze bij de peuterspeelgroepen en VVE. Daarna gingen de medewerkers richting Haulerwijk. Hier hebben zij een ouderbijeenkomst VVE Thuis bijgewoond, kennis gemaakt met pedagogisch medewerkers en medewerkers van de Stapprogramma’s. Ook werd er een bezoekje gebracht aan peuterspeelgroep ‘t Kwetternest. Zowel de medewerkers van stichting Netwerk uit Hoorn als medewerkers van Scala ontdekten verschillen en overeenkomsten van het brede welzijnswerk. ‘Door het organiseren van dit werkbezoek konden wij laten zien hoe VVE Thuis in de praktijk werkt en hebben wij kunnen overbrengen hoe wij zowel op de peuterspeelgroepen als door het inzetten van de Stapprogramma’s en VVE Thuis een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jonge kinderen.’ Aldus Annewieke Stoffer, leidinggevende Het Jonge Kind. Eenmaal terug in Oosterwolde kreeg het werkbezoek een rondleiding door het gebouw van Scala.

Hoe is dit werkbezoek tot stand gekomen? Afgevaardigden van de twee welzijnsorganisaties ontmoetten elkaar afgelopen september in Hamburg tijdens een studiereis georganiseerd door Sociaal Werk Nederland. ‘Wij kijken ontzettend positief terug op het werkbezoek en raden het elke welzijnsorganisatie aan. ’ , aldus Hester Plomp, directeur-bestuurder stichting Scala.

Bijeenkomst Arm in Arm: praat u met ons mee?

Niemand kiest voor een laag inkomen. En toch zijn er best wat mensen die leven van weinig geld. Dit kan een uitkering zijn, maar ook werk. U weet zelf het beste hoe dat is en hoe de gemeente u daarbij kan helpen. Dat horen we graag van u. Kom op 14 februari naar de bijeenkomst ‘ Arm in arm’ bij Scala Moskampweg 3-5 in Oosterwolde en praat mee!

Wanneer?
U bent van harte welkom op de bijeenkomst “Arm in Arm” op donderdag 14 februari van 4 uur (16.00 uur) tot half 8 (19.30 uur). We gaan dus ook gezellig met elkaar eten.

Wilt u hier bij zijn?
Stuur dan een mail naar:

administratie@scala-welzijn.nl of geef je telefonisch op via 0516 56 72 20.