Gezellige spelletjesochtend levert mooie gesprekken op

Oosterwolde – Afgelopen vrijdag organiseerde stichting Scala een koffie- en spelletjesochtend in De Kompaan voor nieuwkomers en andere inwoners van Ooststellingwerf. Door met elkaar een bakje koffie of thee te drinken leer je nieuwe mensen kennen en oefen je de Nederlandse taal. Hierdoor ontstonden de leukste gesprekjes en was het een gezellige ochtend.

Met spelletjes zoals sjoelen, poolen, tafeltennis en tafelvoetbal, kwamen de bezoekers flink in actie. De spelletjes aan tafel waren ook een groot succes zoals dammen, vier op een rij of pim pam pet, waarbij je echt het Nederlands moest gebruiken. Want noem maar eens in het Nederlands een lichaamsdeel met een R of een schilder met een K. En hoe heet dat eigenlijk in de taal van de nieuwkomer? Zo ontstonden er leuke gesprekken die je anders niet zo snel hebt. En nieuwe Nederlanders konden andere Nederlanders ontmoeten.

“Vaker doen! Volgende maand weer? Nee, volgende week. Fijn om je Nederlands te kunnen oefenen. Gezellig zo!” is een greep uit de enthousiaste reacties na afloop. Daarom krijgt deze koffie-spelletjes-ochtend zeker een vervolg.

De maatjes voor nieuwkomers van stichting Scala namen het initiatief omdat zij in de praktijk merken hoe waardevol het is om mensen uit andere culturen te leren kennen en mee in gesprek te gaan. Zin om ook mee te doen? Volg Scala op Facebook en houdt de website in de gaten. Of bel naar Scala en vraag naar Marleen v.d. Heijden 0516 – 567 220.

Weten wat je besteedt? Volg nu de budgetcursus.

Weten wat je besteedt? Volg nu de budgetcursus. Afgelopen donderdag is de informatieochtend in De Kompaan in Oosterwolde over het omgaan met geld en alles wat daarbij komt kijken, goed bezocht. Een leuke enthousiaste groep mensen kreeg niet alleen informatie en tips van de cursusleidsters, maar wisselde ook onderling nuttige tips en bespaartips uit. Een deel van de groep is zo enthousiast dat ze de korte cursus ‘Weet wat je besteedt’ gaat volgen die deze week begint.

De bijeenkomst, en ook de cursus, gaat over het overzicht krijgen én houden over uw geld. Voorbeelden hiervan zijn de administratie ordenen, uitkomen met uw maandelijks budget en gebruik maken van kortingen en regelingen. In een prettige sfeer worden allerlei onderwerpen besproken die hiermee te maken hebben. “Naast een stukje theorie  komen ook heel praktische zaken aan de orde, zoals creatief met restjes, de moestuin, boodschappenlijstjes en de weekplanner.” Aldus Thamar Mollema, één van de medecursusleidsters.

De budgetbijeenkomst en cursus zijn gratis voor alle inwoners van Ooststellingwerf. De cursus is op donderdag 23 mei, 6, 13 en 20 juni van 9.30 tot 11.30 bij Scala, Moskampweg 3 in Oosterwolde.
De organisatie ligt in handen van het Gebiedsteam Ooststellingwerf en stichting Scala.

U kunt zich nog opgeven voor de cursus bij Scala, via 0516 – 567 220 of via: administratie@scala-welzijn.nl

op de foto staat Thamar Mollema, budgetadviseur van het Gebiedsteam Ooststellingwerf en cursusleidster van de cursus ‘Weet wat je besteedt’. 3

VACATURE: leidinggevende

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Op dit moment zijn wij op zoek naar een leidinggevende met aantoonbare pedagogisch inhoudelijke kennis.

Klik op de afbeelding op naar de vacature te gaan

Six Ways succes door Young Leaders

Afgelopen zaterdag was het dan zover voor de Young Leaders. Zij organiseerden hun eindactiviteit. De sporthal was goed gevuld met jongeren die de activiteiten zelf organiseerden. Ook de burgemeester was aanwezig. De jongeren konden zich vermaken met verschillende spelletjes zoals Bumperbal, voetbal, volleybal en zelf sumo-worstelen.
Bekijk hier het verslag van Omrop Fryslan en de Nieuwe Ooststellingwerver:

https://www.omropfryslan.nl/nijs/884746-young-leaders-rolmodellen-foar-jongerein-yn-doarpen

https://nieuweooststellingwerver.nl/artikel/1017662/gemeente-barst-van-gedreven-jonge-leiders.html

Kyomi Groenhart vertelt Burgemeester Oosterman over Young Leaders