Wij zoeken nieuwe collega’s!

Wij zijn op zoek naar pedagogisch medewerkers voor onze peuterspeelgroepen.

Lijkt het jou leuk om bij Scala te komen werken en voldoe je aan het profiel?  Solliciteer dan direct! 

Ga naar de vacaturepagina door hier te klikken

 

13 zakken rondzwervend afval

Oosterwolde – Afgelopen zaterdag 21 september was het World Cleanup Day 2019. Stichting Scala organiseerde voor de deelnemers van ‘Iedereen in Beweging’ en belangstellenden een schoonmaakactie in het Haerenkwartier en rondom de Schoolcampus van Oosterwolde. In totaal kwamen er vijftien mensen helpen. Er werd in twee groepen gezocht naar zwerfafval. Het is mooi om te zien dat naast een aantal deelnemers van Iedereen in Beweging ook andere mensen kwamen om te helpen. De jongste deelnemer was 6 en de oudste rond de 60. In totaal hebben zij rond de 13 vuilniszakken gevuld met rondzwervend afval.


 

Grip op je leven door vrijwilligerswerk

Een grote groep belangstellenden maakte in de week van de alfabetisering  gebruik van de mogelijkheid een rondleiding te volgen bij diverse organisaties waar ze met vrijwilligers werken. Op dinsdag 10 september was er een rondleiding bij Stellinghaven van Zuidoost Zorg. Gezondheidscoach Willem de Vreeze leidde de groep langs de sportzaal, het restaurant in aanbouw, de woonkamers, door de gesloten afdeling naar de tuin en de kas. Waar uitgebreid gekeken en geproefd werd. Ondertussen vertelde Willem over de mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen bij Stellinghaven.

De rondleiding was georganiseerd door het Taalnetwerk Ooststellingwerf, bestaande uit o.a. de gemeente, Scala, de bibliotheek, Humanitas, Stichting Lezen en Schrijven en het Friesland College, in het kader van de Week van de Alfabetisering. Tijdens deze jaarlijks terugkerende week worden er overal in het land activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Laaggeletterdheid kan mensen in een isolement brengen en het doen van vrijwilligerswerk kan mensen helpen weer meer grip op het leven te krijgen.

Ook bij de gemeente, Riemsoord, Scala, Talant, het Digi-Taalhuis en het taalplein in de bibliotheek waren rondleidingen te volgen. Al deze organisaties werken met vrijwilligers. Ben je of ken je iemand die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk? Bij Plek voor Talent van Scala weten ze precies welke vrijwilligersvacatures er zijn en welke geschikt is voor jou!  Neem gerust contact met hen op, ze helpen je graag verder.

 

Joppop 16e editie

Komende zaterdag 14 september gaat de 16e editie van het festival Joppop plaatsvinden. De poorten van het terrein aan de Moskampweg 3 in Oosterwolde gaan open om 20:00 uur. Dit jaar is er een zeer gevarieerd programma, bestaande uit Dj’s en Bands. Om al deze artiesten van een podium te voorzien heeft de organisatie dit jaar twee podia met een divers muzikaal aanbod:

Joey and the Cliffhangers
Joey and the Cliffhangers zijn Joey van de Weetering, Rémon Gorter en Ferry Gorter.
Via de muziekschool zijn Mathijs en Rémon aan elkaar voorgesteld en met hun liefde voor de zelfde muziek werd er al gauw gedacht om een band te starten. Na een zoektocht en wat verschillende band formaties. Houden Joey and the Cliffhangers de classic rock alive!
Them Dirty Dimes
Deze band speelt swing, jazz, gypsy en blues.
10 TO GO
Zij nemen je mee op een muzikale tour van Ska, Punk en Reggae.
TOF!
TOF! is een geliefde band in het uitgaanscircuit. Ze zijn dan ook regelmatig te zien op de grotere evenementen, feesten en dancings door het hele land. Het repertoire is erg breed variërend van top 40, feest, dance, nineties, dance classics tot en met de beste Nederlandstalige toppers en de hedendaagse hits.
Dj Alard
Allround dj uit Ooststellingwerf
VINC: DJ
Johnny Dechanté
DJ uit Fochteloo  #moombahton

De Joppopcommissie bestaat uit jongeren, jongerenwerkers van Scala, Dijksterhuis Evenementen,  de Kortsluiting en zo’n 30 vrijwilligers. De Young Leaders zijn dit jaar voor het eerst betrokken bij het evenement. Wanneer je een ticket online koopt krijg je op het festivalterrein 2 munten GRATIS! Je hoeft je ticket niet uit te printen, we scannen deze vanaf een telefoon en zo ben je ook gelijk milieuvriendelijk bezig. Joppop is dit jaar zeer verheugd dat er niet alleen lokale artiesten optreden, maar ook dat jonge lokale ondernemers en de stichting de Kortsluiting zich betrokken voelen bij dit evenement. Check voor meer info: Joppop.nl.
Festivallocatie: Stichting Scala aan de Moskampweg 3-5 in Oosterwolde
Kaartverkoop via www.dhevenementen.nl/product/joppop-festival-2019.

 

Help mee tijdens de World Cleanup Day 2019

Iedereen in beweging ruimt zwerfafval op

Oosterwolde – Op zaterdag 21 september is het World Cleanup Day 2019. Stichting Scala organiseert voor de deelnemers van ‘Iedereen in Beweging’ en belangstellenden een schoonmaakactie in Oosterwolde.

Helpt u ook mee?
We beginnen vanaf De Kompaan, Moskampweg 3-5 in Oosterwolde met afval verzamelen van 13:00 tot 15:00uur. Meer informatie bij Anoek Pothoven of Dominique Tacx via telefoonnummer 0516 – 56 7220.

Wist u dat Scala ook op sociale media zit? Like onze Facebookpagina stichting Scala en blijf op de hoogte.

Week van de alfabetisering

EEN KIJKJE IN DE KEUKEN – RONDLEIDINGEN IN OOSTSTELLINGWERF

‘Een kijkje in de keuken nemen’ is een bekende Nederlandse uitdrukking. Het betekent niet meer dan achter de schermen kijken bij een ander. Een kijkje in de keuken bij anderen is altijd interessant en levert soms verrassende inzichten op.

Daarom organiseren Stichting Scala, bibliotheek Zuidoost Fryslân, ROC Friesland College, stichting Lezen en Schrijven en gemeente Ooststellingwerf in de Week van de Alfabetisering (9 t/m 15 september 2019) een kijkje in de keuken bij verschillende organisaties in de gemeente. De achterliggende doelen van deze rondleidingen zijn wederzijdse kennismaking, het vinden van een vrijwilligersstage, participatie en integratie.

Voor iedereen die graag een vrijwilligersstage wil lopen, is deze week interessant. Er zijn rondleidingen bij o.a. Stellinghaven, de bibliotheek, stichting Scala en het gemeentehuis. Elke organisatie vertelt over hoe zij met vrijwilligers werken. Bij de gemeente wordt er ook verteld over mantelzorg en naturalisatie.

Bij de deelnemende organisaties staan tijdens de rondleidingen persoonlijke aandacht en kleinschaligheid voorop. Daarom is het aantal deelnemers per groep beperkt tot 6 mensen. Deelnemers kunnen meerdere rondleidingen volgen. Aan het eind krijgen alle deelnemers een goodiebag mee naar huis met informatie en gadgets van de deelnemende organisaties. Het startpunt voor elke rondleiding is bij de bibliotheek Oosterwolde aan de Quadoelenweg 29b. Vandaaruit is er vervoer naar de betreffende organisatie.

Voor een actueel overzicht van de deelnemende organisaties kunt u contact opnemen met Dominique Tacx van Stichting Scala. Aanmelden voor een rondleiding kan ook bij Dominique Tacx. Graag vóór 9 september via dtacx@scala-welzijn.nl of 06 – 15262539. Meld je snel aan, want vol = vol.