Goedzak Sinterklaasactie

Albert Heijn, Stichting Scala, de Rotaryclub Oosterwolde en gemeente Ooststellingwerf slaan de handen ineen om dit jaar cadeaus in te zamelen voor kinderen waarvan de ouders niet of nauwelijks sinterklaascadeaus kunnen kopen. De gezinnen die in aanmerking komen krijgen per kind een voucher vanuit de gemeente. Op vertoon van deze voucher kunnen de ouders op 2 en 3 december een cadeautje voor hun kind komen uitzoeken bij stichting Scala in de Kompaan. Onder het genot van een kopje koffie kan het cadeautje feestelijk ingepakt worden. De Rotaryclub Oosterwolde helpt stichting Scala op de uitgiftedagen en doneren daarnaast cadeaus. Heeft u nog speelgoed wat in goede staat verkeerd? En wilt u dat graag doneren om een ander kind weer blij te maken? Dan kunt u dat inleveren bij de Albert Heijn aan de Stipeplein 14 te Oosterwolde. Geen speelgoed met batterijen in verband met lekkage van batterijen en geen knuffels in verband met de hygiëne. Ook nieuw speelgoed is uiteraard van harte welkom.

 

Worldcafe 29 november

Vrijdag 29 november 2019
10.30 – 12.00 UUR
SCALA
(MOSKAMPWEG 3-5, OOSTERWOLDE)

SAMEN KOFFIE OF THEE DRINKEN, EEN SPELLETJE DOEN EN NIEUWE MENSEN LEREN KENNEN. HET WORLDCAFE LEVERT VEEL OP TUSSEN NEDERLANDERS EN NIEUWE NEDERLANDERS.

MOOIE GESPREKKEN
Door samen koffie of thee te drinken ontstaan er mooie gesprekken en leer je nieuwe mensen kennen. Stel elkaar vragen, doe een spelletje, ga het gesprek aan. Nederlanders krijgen zo de kans om een keer in gesprek te gaan met nieuwkomers. Gesprekken die je anders niet zo snel hebt. En Nieuwe Nederlanders kunnen andere Nederlanders ontmoeten en zo de Nederlandse taal oefenen.

WEDERZIJDS BEGRIP
Kom langs voor een kopje koffie of thee en vertel over jezelf of speel met elkaar een spelletje. Loop gezellig binnen. Het lekkers bij de koffie komt dit keer uit Nederland.

MEER INFORMATIE?
Neem dan contact op met Dominique Tacx via: 06 – 15 26 25 39.

 

Fries kampioenschap Tikkertje

De voorrondes voor het Fries Kampioenschap Tikkertje zijn van start gegaan. Buurtsport Ooststellingwerf en Sport Fryslân organiseren de voorrondes in Ooststellingwerf voor de kinderen van groep 5 t/m 8. De voorrondes van Ooststellingwerf vinden plaats in Haulerwijk en Oosterwolde. Op woensdag 13 november 14:30-16:00 in Haulerwijk bij LACO Sporthal de Bongerd. Op dinsdag 19 november 14:30-16:00 in Oosterwolde bij LACO Sportcentrum de Boekhorst.
Voor aanmelding en vragen kun je vóór 8 november 2019 contact opnemen met de buurtsportcoach via: buurtsport@scala-welzijn.nl of 06 – 50 29 65 20. Er is geen verdeling in leeftijdscategorieën. Iedereen kan tegen elkaar uitkomen, één tegen één. Er wordt gespeeld op tijd. Binnen 25 seconden moet je je tegenstander hebben getikt. Als iemand getikt wordt, is het resterend aantal seconden voor de tikker. De loper (de speler die op de vlucht is) krijgt het andere deel van de 25 seconden op zijn of haar puntenlijst. De beste vier tikkers uit alle Friese gemeenten mogen in december meedoen aan de finale! Het wordt een hip en supersnel evenement! Je kunt in deze voorrondes plaatsen voor het Fries Kampioenschap Tikkertje op woensdag 18 december in iSpace de Waring, De Excelsior 133 in Drachten.