Noodopvang nacht en weekend voor ouders werkzaam in de vitale beroepen

In onderstaande tabel de (contact)gegevens van locatie en aanspreekpunt. De kinderopvangorganisaties Welkom Kind en Voor Dag en Dou kiezen ervoor om de kinderen voor deze noodopvang onder te brengen bij gastouders.

Flexkidz
Arianne Kortleve is contactpersoon voor de noodopvang tel: 06-20307411.
Vangt op in Oosterwolde of Appelscha afhankelijk waar het nodig is.
Locatie Appelscha: Van Emstweg 30, 8426 BV Appelscha
Locatie Oosterwolde: Venekoterweg 56, 8431 HH Oosterwolde
Dit betreft kinderen die nu ook al bij haar worden opgevangen.
Kinderen die normaal geen gebruik maken van de kinderopvang worden door Arianne verwezen naar één van de beide Gastouderbureaus (GOB).

Welkom Kind
Lisanne Vugteveen is aanspreekpunt van het GOB Welkom Kind tel: 06-36199264
24-uursopvang gaat via Lisanne, op dit moment wordt er een lijst van gastouders opgesteld die bereid zijn om deze opvang op zich te nemen:
Binnen kantoortijden bereikbaar op nummer: 0516-850338
Buiten kantoortijden bereikbaar op nummer: 06-36199264

Voor dag en Dou
Douwine ten Wolde gaat de kinderen die 24-uursopvang nodig hebben opvangen via het GOB Voor dag en Dou.
GOB Voor dag en Dou tel: 06-39087657.
GOB Voor dag en Dou heeft een aantal gastouders die ook 24-uursopvang willen bieden.

Bekijk ook onze corona pagina en de website van de gemeente voor meer antwoorden op uw vragen rondom de coronacrisis.

Inloopspreekuur statushouders

Iedere woensdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur is het inloopspreekuur statushouders in de kantine van De Kompaan. Statushouders en nieuwkomers kunnen daar terecht met hun vragen over hun post, vragen over instanties, en alle andere vragen die komen kijken bij de inburgering in Nederland. Mocht u vragen hebben bel of app naar Femke Olijve via 06 – 29 08 98 88 of mail uw vraag naar folijve@scala-welzijn.nl Zij staat u graag te woord!
Houd ook onze website in de gaten of volg ons op Facebook: stichting Scala

Every Wednesday afternoon between 1 p.m. and 4 p.m. there is a walk-in consultation for statusholders in the canteen of De Kompaan. Statusholders and newcomers can go there with their questions about their mail, questions about authorities, and all other questions that come with integration in the Netherlands. 
After opening hours you can also contact Femke Olijve via 06 – 29 08 98 88 or email your question to folijve@scala-welzijn.nl
She will be happy to assist you!
Also keep an eye on our website or follow us on Facebook

كل أربعاء بين الساعة ١٣.٠٠ -١٦.٠٠ ظهراً يوجد جلسة استشارة للمقيمين والقادمين الجدد في مبنى سكالا.

يمكن لجميع المقيمين والقادمين الجدد الذهاب من أجل السؤال عن بريدهم الوارد أو حول الاندماج أو الحقوق المستحقة.

هل لديك سؤال؟ …اتصل أو ارسل رسالة إلى فيمكي اوليفي عبر الرقم ٠٦٢٩٠٨٩٨٨٨

أو ارسل رسالة عبر البريد الالكتروني folijve@scala-welzijn.nl

وسوف تسعد بمساعدتكم

يمكنك أيضاً متابعتنا عبر موقعنا على الانترنت أو عبر صفحتنا على الفيسبوك Stichting Scala

Scala opent welzijnslijn

Stichting Scala stelt vanaf maandag 23 maart een telefoonlijn open voor mensen in Ooststellingwerf die even een praatje willen maken of hun zorgen willen uiten. Het gaat om een tijdelijke lijn, die opengesteld wordt in de periode dat er veel clubjes, evenementen en activiteiten wegvallen door de coronamaatregelen. Mensen moeten zoveel mogelijk thuis blijven, maar juist daarom is het belangrijk om naar elkaar om te kijken via andere manieren. De telefoonlijn is bedoeld voor mensen, die nu tijdens de coronacrisis (nog) minder contacten hebben en toch even een praatje willen maken. Het nummer is niet bedoeld voor vragen over het virus, maar voor een praatje over alledaagse zaken.

Telefoonlijn
Heeft u een vraag, wilt u gewoon een praatje maken of maakt u zich zorgen? Bel op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur naar telefoonnummer: 0516-567220. Wij staan u graag te woord.

Blijf thuis in beweging met Buurtsport

Vrijwel alle mogelijkheden tot sport & bewegen zijn momenteel niet meer toereikend zoals we gewend zijn. Daarom heeft Buurtsport Ooststellingwerf een YouTube kanaal geopend met sportlessen voor thuis. De buurtsportcoaches in Ooststellingwerf houden elke doelgroep in beweging door via een vast schema filmpjes te posten. Iedereen kan vanuit huis lekker mee doen. ‘‘Je staat er versteld van hoeveel er thuis mogelijk is, van materalen als sokken en WC rollen tot keukenpannen en stoelen is van alles mogelijk om op een leuke manier te blijven bewegen’’ ,weet buurtsportcoach Daniel Elsenga. Via sociale media als Instagram, Facebook worden de YouTube filmpjes verspreid. Beweegfilmpjes voor peuters, basisschoolkinderen, jongeren, volwassenen en ouderen! Kortom iedereen wordt gestimuleerd om in beweging te blijven ! ‘‘Niemand weet hoe lang dit gaat duren, maar in beweging blijven en het nodige vermaak zijn belangrijk om deze tijd gezond door te komen, en daar hopen wij met onze beweegfilmpjes een bijdrage aan te leveren’’ zegt Daniël. Volg de Facebook en Instagram, abonneer op de Youtube pagina van buurtsport Ooststellingwerf en blijf op de hoogte!

Facebook: Buurtsport Ooststellingwerf
Youtube: Buurtsport Ooststellingwerf
Instagram: Buurtsport Ooststellingwerf

ኮሮና ቫይረስ( CORONAVIRUS فيروس الكورونا


الكومبان مغلق بسبب فيروس الكورونا.
يمكنكم التواصل معنا على رقم الهاتف ٥٦٧٢٢٠- ٠٥١٦
فيروس الكورونا
جميع الحضانات للاطفال الصغار مغلقة. اذا كان عملك هام عندها من الممكن ان يوجد يوم من اجل طفلك.
اذا كان الأمر كذلك اتصل بنا في السكالا على الرقم٠٥١٦٥٦٧٢٢٠
www.pharos.nl/koronavirusu 

WE ARE CLOSED BECAUSE OF CORONAVIRUS. IF YOU WORK IN A CRUCIAL PROFESSION, THERE MAY BE CARE FOR YOUR CHILD.YOU CAN CALL US ON THIS NUMBER: 0516 – 56 72 20
https://www.pharos.nl/the-coronavirus/ 

ኮሮና ቫይረስ
ብሰንኪ ምልባዕ ኮሮና ቫይረስ ቤት ጽሕፈትና ማለት ኮምፓን ተዓጽዩ ኣሎ።
ንዝኾነ ሓበሬታ ብቁጽሪ ቴለፎን 0516 567220 ማውሪስ ኢልኩም ክትረኽቡና ትኽእሉ።
ኮሮና ቫይረስ
ኩሎም ናይ ቆልዑት መጻወቲ ግሩፕ ብሰንኪ ምልባዕ ኮሮና ቫይረስ ተዓጽዮም ኣለዉ።
ኣብ ኣገደስቲ ስራሓት መንግስቲ ከም ኣብ ናይ ጥዕና፡ ፓሊስን ዝኣምሰሉ ትካላት ትሰርሑ እንትሃሊኹም ግና ናይ
ቆልዑት መውዓሊ ወይ መጽንሒ ኣገልግሎት ክትረኽቡ ተኽእሎ ኣሎ።
ስለዚ ኣብ ኣገደስቲ ትካላት መንግስቲ ትሰርሑ እንተሃሊኩም በዚ ዝስዕብ ቴሌፎን ናይ ስካላ ማለት ክትረኽቡና ትኽእሉ ኢኹም።
www.pharos.nl/فيروس-كورونا/

WIJ ZIJN GESLOTEN VANWEGE HET CORONAVIRUS
WERKT U IN EEN CRUCIAAL BEROEP, DAN IS ER MOGELIJK OPVANG VOOR UW KIND. NEEM DAN CONTACT OP MET ONS: 0516 – 56 72 20.

Zou u deze vertaling ook willen laten zien aan andere inwoners (buren, vrienden, kenissen) in Ooststellingwerf die Arabisch, Engels of Tigrinya spreken en regelmatig bij Scala komen? Alvast bedankt.

Noodopvang basisonderwijs, kinderopvang en peuterspeelgroepen

Hoe is de noodopvang in Gemeente Ooststellingwerf tijdens de tijdelijke sluiting van het basisonderwijs, kinderopvang en peuterspeelgroepen geregeld? Lees het hieronder. 

Bekijk hier onze extra nieuwsbrief die wij naar ouders hebben verzonden met handige tips en inspiratie voor de komende weken.

Maatregelen Coronavirus Scala

De afgelopen dagen heeft het Coronavirus zich verder uitgebreid. De RIVM en de GDD hebben de regering geadviseerd extra maatregelen te nemen om de verspreiding van het corona virus zoveel mogelijk tegen te gaan.
Deze extra maatregelen zijn:

 • Blijf zoveel mogelijk thuis en beperk sociale contacten
 • Werk zoveel mogelijk thuis
 • Vermijd het openbaar vervoer
 •  Vermijd grote groepen
 • Bij verkoudheid, koorts, keelpijn of hoesten blijf thuis.
 • Scholen en kinderdagverblijven gaan dicht vanaf maandag 16 maart tot en met maandag 6 april.
 •  Voor kinderen van ouders in cruciale beroepen  is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf, zodat hun ouders wel kunnen werken.
 •  Alle eet- en drinkgelegenheden gaan dicht vanaf zondag 15 maart 18:00uur tot 6 april.
 •  Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5meter afstand van elkaar te bewaren.
 •  Alle eerder genomen maatregelen worden verlengd.

Op alle locaties van stichting Scala volgen wij de richtlijnen van de GGD en het RIVM. Wij houden ons aan de maatregelen van de regering. Hieronder meer informatie over onze verschillende locaties:

In de Kompaan
De Kompaan is niet toegankelijk voor cliënten, deelnemers en externe relaties tot in ieder geval 6 april. Deze maatregel is genomen om het risico van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Scala wil de gezondheid van haar cliënten, deelnemers, vrijwilligers, stagiaires en medewerkers zo goed mogelijk waarborgen. Daarom treffen we een aantal voorzorgsmaatregelen:
Eén van die maatregelen is dat Scala uit voorzorg besloten heeft om alle activiteiten per direct stil te leggen tot 6 april 2020.
Dat geldt ook voor alle groepsbijeenkomsten; koffieclub, IIB-activiteiten, Ouder en Kind ochtenden, wandelochtend etc.
Alle persoonlijke afspraken, zowel op kantoor of als huisbezoek, zijn geannuleerd. Telefonische afspraken gaan wel door. Het kan zijn dat uw persoonlijke afspraak wordt omgezet in een telefonische afspraak. Als dat zo is, dan wordt u daarvan op de hoogte gebracht. Het zal helaas niet mogelijk zijn om alle persoonlijke afspraken om te zetten in een telefonische. Wij vragen daarvoor uw begrip. Scala beseft dat de bovengenoemde maatregelen onaangenaam voor u kunnen zijn, maar in het belang van uw en onze gezondheid willen we gezien de situatie rondom corona geen onnodige risico’s nemen.

Naast de activiteiten van Scala zijn Vluchtelingenwerk en Friesland College ook gevestigd in de Kompaan.  Ook zij zetten hun activiteiten in De Kompaan stop tot in ieder geval 6 april. Raadpleeg hun websites voor meer informatie.

Jongerensozen en de bus
Appletown, ’t Honk, ’t JOP en de jongerenbus blijven gesloten tot in ieder geval 6 april 2020. De Klein Prijs van Friesland die gepland stond op 20 maart is geannuleerd.

Peuterspeelgroepen
De peuterspeelgroepen zijn gesloten tot in ieder geval 6 april. Werkt u in een cruciaal beroep? Dan heeft u mogelijk recht op kinderopvang. Bekijk ook deze pagina met veelgestelde vragen over coronavirus en de kinderopvang.

Neem ook onderstaande maatregelen goed in acht
– Was de handen regelmatig;
– Hoest en nies aan de binnenkant van de elleboog;
– Gebruik papieren zakdoeken;
– Geen handen schudden;

De coördinatie van de aanpak rondom het coronavirus ligt bij landelijke instanties zoals het RIVM en het ministerie van VWS. Scala volgt hierin dan ook de landelijke richtlijnen.

Meer informatie?
Scala blijft telefonisch bereikbaar op: 0516 56 72 20.
Met vragen over het coronavirus kunt u terecht bij het publieksinformatienummer 0800-1351.
Of kijk op de website van het RIVM:
www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 of van de www.ggdfryslan.nl/coronavirus

Young Leaders ontvangen certificaat

Een spooktocht in oktober 2020, brainstormen over klimmen in het Klimbos, heel Appelscha bakt en het versieren van cupcakes voor basisschoolleerling in april zijn een greep uit de rijke ideeën en geplande activiteiten van de zeven jongeren uit Appelscha met kwaliteiten op het gebied van leiderschap. Rivo van Gurp (16), Deysha van Gurp (19), Meike de Jong(12), Verena Buist(12), Rixt Teppema(12), Emily IJmker(12) en Ryan Wanninge (16) volgden het Young Leaderstraject om hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen.
Afgelopen donderdagavond ontvingen zij hiervoor een certificaat uit handen van jongerenwerker Laura Brinkman. Met het Maatschappelijke diensttijd programma Young Leaders stimuleren jongerenwerkers jongeren om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.


Wethouder Esther Verhagen opende de avond en was erg te spreken over de jongeren: ‘‘Wat ben ik trots op deze jongeren, die zich niet alleen extra inzetten om hun eigen ontwikkeling een boost te geven, maar daarmee ook nog een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving.’’

Na de openingsspeech nam Emily, één van de jongeren, het woord over en kort daaropvolgend gaf iedere jongere een presentatie en ondertekenden zij het certificaat. Na de officiële uitreiking kregen de jongeren een warme handdruk van de directeur bestuurder van Scala Hester Plomp, Jaap Noorda en Annelieke van Dijk van Noorda en Co( ontwikkelaar Young Leaders) en van hun ouders en alle andere aanwezigen. De avond vond plaats op het gemeentehuis.

Activering
In september 2018 startte Scala met het programma ‘Young Leaders in de buurt’ en kreeg daarbij ondersteuning vanuit de gemeente en Noorda en Co. Young Leaders is een landelijk pedagogisch activeringsprogramma voor jongeren. Bij Young Leaders programma komen jongeren tien weken achter elkaar met dezelfde groep bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten leren zij op een leuke manier eigenschappen/kwaliteiten te ontdekken en vaardigheden te ontwikkelen. Deysha: ‘‘Ik heb geleerd hoe ik om kan gaan met veranderingen en met verschillende, nieuwe mensen. Ik weet nu ook hoe ik activiteiten kan plannen en uitvoeren.’’ Zij leren nieuwe competenties opbouwen, leren op zichzelf reflecteren. Aan het eind van het programma zullen deze jongeren zich inzetten voor hun buurt en omgeving en meer maatschappelijk betrokken zijn door met regelmaat activiteiten te organiseren. Rivo:‘‘Ik heb meerdere dingen geleerd, mijn goede en slechte eigenschappen, wat ik vind van organiseren en hoe ik dat het beste kan aanpakken.’’

Zij bouwen waardevolle contacten op die hen in de toekomst kunnen helpen bij het vinden van een bijbaantje of een echte baan. Uiteraard mogen zij voor hun eindactiviteit alles zelf bedenken en vormgeven, zolang het activiteiten zijn voor je eigen buurt en dat het een activiteit is voor anderen buiten je directe sociale kring.
Individuele coaching
Na de trainingen kunnen de jongeren 6 tot 9 maanden lang gebruik maken van individuele coaching bij Scala. Deze coaching kan van alles inhouden. Laura Brinkman vertelt: ‘‘Wij kunnen hun bijvoorbeeld bij het opstellen van een goed cv, het plannen van (school)opdrachten of het zoeken naar een (bij)baan of opleiding. In overleg maken wij dan een afspraak en komen wij met regelmaat nog bij elkaar.’’
Eerder georganiseerde activiteiten door andere Young Leaders: Six Ways, Joppop in Oosterwolde en de poolparty in Haulerwijk.
Nieuwe groep
‘‘Van andere jongeren die het jongerencentrum Appletown in Appelscha bezoeken krijgen wij al de vraag of er nog meer Young Leaders trainingen komen. En die komen er! ’’ zegt jongerenwerker Jacky Latumalea. ‘Young leaders in de buurt’ krijgt een vervolg, namelijk ‘Young Leaders op de kaart.’ Opgeven kan door een berichtje te doen naar Jacky of Laura via Instagram: jacky_jongerenwerk of laura_jongerenwerk.

Interview met onze directeur bestuurder

Onze directeur bestuurder Hester Plomp is geïnterviewd door Anita Boel van het blad Beleef Ooststellingwerf. Hester staat inmiddels 25 jaar aan het roer van Scala en vertelt hierover in het interview. Lees het interview hier welke gepubliceerd is in de maart editie van Beleef Ooststellingwerf: http://beleefooststellingwerf.nl/

 

Wij zoeken weer nieuwe collega’s

Wij zijn weer op zoek naar een aantal nieuwe collega’s. Scala heeft momenteel drie vacatures open staan:

 • Jongerenwerker (28 uur)
 • Pedagogisch medewerkers (invalkrachten)
 • Budgetondersteuners (vrijwilligers)

Zie jij het wel zitten om onze nieuwe collega te worden? Klik hier om naar de vacaturepagina te gaan en solliciteer direct!