Hasan Isik showt moves tijdens Wintergames

Op 23 Februari werden de voetbal velden van SV Oosterwolde, SV Stanfries en SV Haulerwijk omgetoverd tot een panna knock out locatie. Het betreft één van de activiteiten die in het kader van de wintergames en jongeren in coronatijd werden georganiseerd door het Jongerenwerk en Buurtsport. Beide onderdeel van stichting Scala.

Panna knock out show
Panna knock out artiest Hasan Isik showde zijn tricks en tips, waarna de kinderen in groepjes werden verdeeld en de oefeningen zelf konden doen met hulp van Hassan en de buurtsportcoach. Alle kinderen gingen om Hasan heen staan en toen ging hij truckjes uitleggen en daarna konden de kinderen het nadoen en vragen stellen.

‘‘Ik vind het heel leuk dat ik dit weer mag en kan doen want iedereen heeft lang stil gezeten en dit voelt weer als een stukje vrijheid. Ik zou bijna willen zeggen dat het een beetje nostalgisch voelt.’’ Een panna knock out is een snelle vorm van straat voetbal waarbij je als doel hebt om de bal door de benen van de andere speler te krijgen. Bij deze panna knock out toernooien was er sprake van 2 doeltjes en 4 tegen 4.

4×4 toernooi
Na de show van Hasan en het oefenen van de tricks was het tijd voor het 4×4 toernooi. In Ooststellingwerf werden in totaal 3 freestyle voetbaltoernooien opgezet door Stichting Scala voor tieners en kinderen vanaf 9 jaar. Het eerste toernooi was om half 10 in de ochtend in Appelscha bij SV Stanfries. Om elf uur werd het voetbaltoernooi bij SV Oosterwolde gestart en als laatst werd er een toernooi gehouden bij SV Haulerwijk en startte om 3 uur.

Whats-app groep
Kinderen konden zich vooraf opgeven via de activiteiten app groep voor jongeren of via de lokale voetbalvereniging. Met de activiteiten app groep voor jongeren blijven jongeren op de hoogte van de activiteiten in de buurt, daarbij kan je denken aan kickboksen, bootcamp, FIFA toernooi, bingo enzovoorts.

 

Peuterspeelgroepen open tijdens voorjaarsvakantie

Acht van de negen peuterspeelgroepen van stichting Scala zijn in de voorjaarsvakantie open. Voorafgaand aan de week werd ouders gevraagd of er animo was voor openstelling van de peuterspeelgroepen tijdens de voorjaarsvakantie. Hier werd door 63% van ouders van peuters gehoor aan gegeven. Sommige peuterspeelgroepen waren de hele week open.

‘‘Peuters zijn al lang niet naar de peuterspeelgroep geweest. We zijn extra open omdat we de ontwikkeling van peuters extra kunnen stimuleren. Voor de ouders is het ook fijn dat ze hun peuter na de winterse dagen toch kunnen brengen. Zo kunnen ze ook weer aan de pedagogisch medewerkers wennen’’, vertelt Hester Plomp directeur bestuurder bij Scala.

Tijdens de lockdown hebben de peuterspeelgroepen op twee locaties meer dan 60 peuters begeleid van ouders met cruciale beroepen en kwetsbare peuters. Na de heropening op 8 februari waren er kort achter elkaar twee winterse dagen met ijzel en sneeuw en konden peuters niet naar de Peuterspeelgroep. Ook daarom zetten pedagogisch medewerkers zich nu in en komen tijdens hun voorjaarsvakantie toch werken.

Voorafgaand aan de opening tijdens de voorjaarsvakantie is aan de pedagogisch medewerkers  gevraagd of ze wilden werken tijdens de voorjaarsvakantie. ‘‘Veel collega’s reageerden hier positief op omdat ze al lang niet voor de groep hadden gestaan. Zelf heb ik ook tijdens de lockdown gewerkt en heb gemerkt dat doordat we nu open zij het voor de continuïteit van de peuters goed is. Daar doe je het voor!’’ vertelt Daniëlle Buurmans, pedagogisch medewerker bij Nijntje.

In totaal maken 176 peuters 1 of meerdere keren gebruik van de openstelling in de voorjaarsvakantie. Ouders maken hier dankbaar gebruik van: ‘‘Onze Fayenne gaat met plezier naar de Krullevaar. In de voorjaarsvakantie kun je nergens naar toe. Het geeft een fijn gevoel dat Fayenne nu toch kan spelen met vriendjes en vriendinnetjes op de peuterspeelgroep,’’ vertelt Wendy, ouder van peuter Fayenne.

Wilt u meer informatie of wilt u uw peuter inschrijven klik dan hier

Buurtsport presenteert de Scala Sportkoala Game!

Scala lanceert de Scala sportkoala Game. Via de Seppoapp kom je in de Scala Sportkoalagame. Via deze game kunnen kinderen winterkleren verdienen voor de Scala Sportkoala. Je kunt winterkleren voor de Sportkoala verdienen door beweegactiviteiten uit te voeren in het dorp Appelscha.
Nu kinderen geen gymlessen volgen op school en minder sporten is het juist van belang om kinderen op een andere manier te kunnen laten sporten en bewegen. Een manier om dit te doen is door de Scala Sportkoala game te spelen.

Je start de game door de QR-code te scannen met een telefoon of tablet. De QR-code brengt je automatisch in het spel. Je ziet dan op verschillende locaties in Appelscha een beweegopdracht. Elke opdracht heeft 3 verschillende levels zodat je zelf kan kiezen welke het beste bij jouw leeftijd past. Je kan een tekst, een plaatje of een filmpje van jouw uitvoering terugsturen, om de punten te verdienen voor de nieuwe kleren voor Scala Sportkoala. Als alle 10 de opdrachten zijn uitgevoerd, heb je alle warme kleren binnen gehaald voor de Scala Sportkoala en heb je de game uitgespeeld!

De eerste 10 deelnemers die alle opdrachten hebben volbracht, krijgen een echt Sportkoala cadeau! Heel veel beweegplezier!

Panna straatvoetbalartiest en voetbaltoernooi

Oosterwolde – Jongerenwerk en Buurtsport van Stichting Scala organiseren op dinsdag 23 februari in samenwerking met VV Stanfries, SV Oosterwolde en SV Haulerwijk het Freestyle Voetbal Toernooi. Op deze dag komt er een professionele Panna KO artiest naar vier verschillende locaties in de gemeente. Hier zal hij zijn skills laten zien in een interactieve show aan jongeren tussen de 12 en 17 jaar. Aansluitend op dit schouwspel zal er een 4 vs. 4 toernooi plaatsvinden waarbij de jongeren op een verantwoorde wijze samen kunnen sporten.

Per locatie zijn er, in verband met de bestrijding van het Corona virus, maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Opgeven kan nog steeds. Scan de QR code die hoort bij de locatie waarvoor jij je wilt opgeven. Word lid van de WhatsApp groep en geef je naam en leeftijd door. Er kan gekozen worden uit:

  1. Locatie VV Stanfries – 09.30/11.30 uur – QR code Appelscha
  2. Locatie SV Oosterwolde – 11.00/13.00 uur – QR code Oosterwolde 1
  3. Locatie Molukse Wijk – 13.00/15.00 uur – QR code Oosterwolde 2
  4. Locatie SV Haulerijk – 15.00/17.00 uur – QR code Haulerwijk

 

Scala rijdt elektrisch met deelauto van Duorsum (Auto Kort)

Oosterwolde – Scala heeft twee elektrische ‘Duorsom’ deelauto’s in gebruik genomen. Hiermee gaat Scala de samenwerking aan met Auto Kort.

De elektrische auto’s kunnen worden gebruikt door medewerkers van Scala en stagiaires die dienstreizen maken. Privé mogen medewerkers er ook gebruik van maken, maar daar moet wel voor betaald worden. Scala heeft al wel een dienstauto. Maar de vele dienstreizen worden ook vaak met privé auto’s gemaakt tegen vergoedingen conform de cao. Stagiaires met een rijbewijs hebben vaak geen vervoer. Samantha Warkor van Scala: ‘‘Wij dragen zo bij aan het duurzame karakter van Ooststellingwerf, worden aantrekkelijker voor stagiaires, stagiares worden flexibeler in hun werkzaamheden én het scheelt ons ook nog wat in de kosten.’’  Via een handige app van het deelconcept Duorsum kan het personeel een auto reserveren. De app biedt vele mogelijkheden, waaronder een rit registratiesysteem en mocht er schade zijn gereden kan dit eenvoudig worden geregistreerd via de app. We hopen dat deze samenwerking met Auto Kort een succes wordt en dat de inwoners van Ooststellingwerf onze medewerkers en stagiaires regelmatig zien rijden!

Auto Kort (Duorsum)
Wiebe van Hes: ‘‘We zijn inmiddels een klein jaar opgestart met het uitrollen van deelauto’s in Ooststellingwerf. Door de komst van COVID-19 heeft het project flinke vertraging opgelopen, tegelijkertijd heeft deze vertraging ons dat ook geholpen het deelproject te optimaliseren. Inmiddels hebben instanties, stichtingen, overheden en bedrijven zich aangesloten.’’ Scala is één van de stichtingen die zich richt op duurzame mobiliteit, duurzaam (Duorsum) omdat alle voertuigen die onder AutoKortDelen vallen elektrisch zijn aangedreven. De variatie van actieradius van de verschillende auto’s bedraagt van 200 km tot 440 km, daarnaast zijn de auto’s voorzien van snel-laad functies, wat mogelijk maakt de auto in te zetten voor langere afstanden. Door de auto’s te delen met verschillende bedrijven en hun mensen via een handige reserverings-app geeft dit als voordeel dat er minder of zelfs geen extra auto’s meer op het bedrijf staan die meer stilstaan dan dat er gebruik van wordt gemaakt, dit is dan direct het eerste financiële voordeel. ‘‘Deze gedachte willen we verder uiteenzetten richting particulier met het oog op gebruik eerste of tweede auto die op het erf stilstaat. Zeer binnenkort zal de nieuwe website van Auto Kort online gaan en daar is meer te lezen over ons deelconcept ‘Duorsum’ AutoKortDelen. Via Social Media zullen wij bekend maken wanneer deze online gaat,’’ aldus Wiebe van Auto Kort.