Jonge ontwerper ontvangt eigen ontworpen mondkapje

Rivo van Gurp (17) uit Appelscha kan nu zijn eigen ontworpen mondkapje dragen. Hij heeft de eerste prijs van de mondkapjes ontwerpwedstrijd van de gemeente Ooststellingwerf en de jongerenwerkers van Scala gewonnen. Niet alleen won hij daarmee een cadeaubon, ook is zijn mondkapjesontwerp in productie genomen en worden die de komende tijd op straat uitgedeeld aan jongeren.

“Ik vond het erg leuk om mee te doen. Het mondkapje is echt mooi geworden.”, aldus Rivo van Gurp.

Jongeren krijgen de mondkapjes van de jongerenwerkers van de gemeente Ooststellingwerf. “We gaan ze uitdelen aan de jongeren op straat, in de jongerensozen en rond de scholen” vertelt jongerenwerker Laura Brinkman. “Samen met de gemeente hebben we gekeken hoe we meer bewustwording konden creëren rondom de coronamaatregelen bij jongeren. We hebben met de gemeente gebrainstormd over wat hen zou aanspreken en uiteindelijk kwamen we met deze mondkapjes ontwerpwedstrijd. We kijken terug op een geslaagde actie!” vertelt Laura trots.

Instagram
De ontwerpwedstrijd vond plaats op Instagram. Jongeren konden daar een blanco mondkapje bewerken en via hun eigen Instagram konden ze hun ontwerp met hun vrienden, de gemeente en de jongerenwerkers Jacky en Laura delen. In totaal zijn er meer dan twintig ontwerpen ingezonden. Uit alle ingezonden ontwerpen koos burgemeester Harry Oosterman een top drie, waarop vervolgens gestemd kon worden via Instagram.

Prijswinnaars
De tweede prijs werd in ontvangst genomen door Wiebe de Jong. Annelies van der Heide ontving de derde prijs. Ook zij kregen voor hun ontwerp een cadeaubon.

Volg onze jongerenwerkers Laura, Mariska en Jacky op Instagram en blijf op de hoogte van alle jongerenactiviteiten.

Gratis Budgetcursus

De coronacrisis voelbaar in de portemonnee? Of hou je aan het einde van de maand steeds net niet genoeg geld over om rond te komen? Misschien is dit een goed moment om stil te staan bij jouw geldzaken. Op 31 maart gaat de online budgetcursus “Weet wat je besteedt” van start. In deze online cursus gaan we stap voor stap onderwerpen bij langs die jou kunnen helpen om meer grip te krijgen op je geld. Wat heb je nodig? Een internetverbinding en een computer, laptop of tablet om de cursus via Zoom te volgen.

Tijdens de budgetcursus gaan we het onder andere hebben over:

  • Het ordenen van de thuisadministratie
  • Overzicht krijgen in inkomsten en uitgaven
  • Bespaartips
  • Welke regelingen zijn er in de gemeente Ooststellingwerf?
  • Wat je kunt doen bij een verandering in inkomen

De online budgetcursus is gratis en voor alle inwoners van Ooststellingwerf. De cursus is op woensdag 31 maart, 7, 14, 21 en 28 april  van 19.00 tot 21.00. De organisatie ligt in handen van het Gebiedsteam Ooststellingwerf en stichting Scala Welzijn.

Je kunt je opgeven voor de cursus bij Scala, via 0516 – 567 220 of per mail via administratie@scala-welzijn.nl. Dit kan tot 26 maart. Als je twijfelt of vragen hebt kun u hier ook terecht. Na opgave krijg je een Zoomlink en instructies toegestuurd.