Aankondiging Wandelchallenge Oosterwolde

In de maand mei kan iedereen meedoen aan de Wandelchallenge. Deze Wandelchallenge wordt in samenwerking met Scala Buurtsport en CIOS Heerenveen georganiseerd. De Wandelchallenge is een wandelroute door heel Oosterwolde.

Wil jij ook (weer) fit worden en een leuke prijs winnen, gesponsord door bedrijven uit Oosterwolde?
Doe dan vanaf 1 mei mee aan deze Wandelchallenge!

De challenge is voor alle inwoners uit (omgeving) Oosterwolde vanaf 18 jaar. Deelnemers onder de 18 jaar kunnen ook meelopen onder begeleiding van een ouder. Deelname is gratis!

De wandelingen zijn verspreid door heel Oosterwolde en iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen. De wandelingen zijn uit te voeren middels het scannen van een QR-code die binnenkort wordt verspreid op verschillende plaatsen in Oosterwolde.

Kom alvast in de sfeer via het scannen van bijgaande QR-code:

Koffie aan de lijn

Het is altijd leuk om een praatje te maken met iemand. Koffie aan de lijn creëert een gezellig moment in de week voor jezelf samen met iemand die dit ook wil.

Hoe het werkt
Je meldt je aan via 0516 – 567  220 voor Koffie aan de lijn. Scala maakt belgroepjes van ongeveer 4 personen. Jij belt iemand van dat belgroepje en iemand belt jou. Tijdens dit gesprek kun je het over een aantal dingen hebben: Wat heb je gisteren gedaan? Waar ben je graag mee bezig? Waar ben je opgegroeid? Door zulke vragen ontstaan leuke gesprekken. Telkens aan het eind van het gesprek spreek je af wanneer jullie weer bellen.

Positieve reacties op pilot
Scala is in februari begonnen met de pilot Koffie aan de lijn. Deelnemers krijgen thuis een tasje met informatie over de belcirkel, koffie of thee en wat lekkers voor tijdens het bellen. Zo ontstonden de afgelopen tijd leuke gesprekken in de belcirkels. Scala heeft in de coronatijd Koffie aan de lijn opgezet omdat veel mensen in deze tijd minder snel een praatje hebben. “Ook missen mensen hun contacten van de activiteiten die nu stil liggen. Door dit initiatief blijven we omzien naar elkaar.” aldus Marleen van der Heijden van Scala.

Koffie aan de lijn is bedoeld voor mensen die het leuk vinden om contact te hebben met een ander, vanwege corona nu via de telefoon. Wil je graag meedoen of heb je vragen? Bel dan naar 0516 – 567 220.

Nieuwe vacature

Wij zijn per direct op zoek naar een cliëntondersteuner voor gemiddeld 20 uur per week. Ben of ken jij iemand die geïnteresseerd is in deze functie? Bekijk de vacature dan door hier te klikken en solliciteer uiterlijk vóór 19 april 2021!