Wij zoeken een nieuwe collega!

We zijn z.s.m. op zoek naar een buurtsportcoach in het onderwijs voor gemiddeld 36 uur per week. Voor deze functie is een lesbevoegdheid bewegingsonderwijs benodigd.

Ben, of ken jij iemand die geïnteresseerd is in deze functie? Bekijk de vacatures dan direct op onze vacaturepagina (klik hier) en reageer direct! Solliciteren kan tot  5 september 2021. 

Young Leaders wint Rotary Stimuleringsprijs 2021

Ons jongerenproject Young Leaders  is zaterdag 29 mei winnaar geworden van de Rotary Stimuleringsprijs 2021 van het noordelijk district Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel/Flevoland. Jongeren leren bij Young Leaders op een leuke manier kwaliteiten en vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen. Dat gebeurt bijvoorbeeld door het organiseren van een activiteit voor bewoners van het verpleeghuis of door mee te lopen met een volwassene in een beroep naar keuze. Young Leaders laat met het winnen van de districtsprijs 34 andere ambitieuze jeugdprojecten achter zich. Het prijzengeld van € 5000,- zal ten goede komen aan het organiseren van veel nieuwe activiteiten.

Van 1 januari tot 1 april 2021 konden jongerenprojecten zich met een promotiefilmpje aanmelden op de website www.rotarystimuleringsprijs.nl. De verkiezing was opgesplitst in een eerste en tweede ronde. Onze jongerenwerker Laura Brinkman heeft een pitch gehouden in de eerste ronde samen met Young Leaders. In de eerste verkiezingsronde hebben de lokale Rotary- en Rotaractclubs op een regiowinnaar gestemd. De prijs voor iedere regiowinnaar is € 2.500, -. Wij zijn regiowinnaar geworden van Drenthe.
In de tweede verkiezingsronde heeft de vakjury de ranking van de 4 regiowinnaars bepaald en kreeg de districtswinnaar een verdubbeling van het prijzengeld. Ook hier hebben wij gewonnen.
Naast het jongerenproject ‘Young Leaders’ zijn de projecten ‘Ieder kind een zwemdiploma’ van stichting Leergeld, ‘Kindervakantieweken Noord-Nederland’ van Humanitas en ‘URBN village’ van jongerenorganisatie URBN village tot regiowinnaar gekozen.  

Achtergrond Rotary Stimuleringsprijs
Jongeren zijn een belangrijke doelgroep voor de Rotary- en Rotaractclubs. Erbij horen, jezelf mogen zijn, je talenten en persoonlijk leiderschap ontwikkelen staan daarbij centraal. Om jongerenprojecten te stimuleren is in het noordelijk district de jaarlijkse Rotary Stimuleringsprijs in 2016 gestart. Om mee te mogen doen moet het project aan 4 criteria voldoen: het project stimuleert de persoonlijke ontwikkeling van jongeren van 0-27 jaar, er doen vrijwilligers mee in het project, het project heeft maatschappelijk impact en er is sprake van realistische uitvoerbaarheid. Het kan daarbij gaan om een lokaal, landelijk of internationaal project. Zowel nieuwe als bestaande projecten mogen meedoen met de verkiezing.