Op zoek naar een jongerenwerker

Stichting Scala heeft weer een nieuwe openstaande vacature. Wij zijn z.s.m. op zoek naar een jongerenwerker voor gemiddeld 18 uur per week. 

Ben of ken jij iemand die geïnteresseerd is in deze functie? Bekijk de vacature dan snel op onze vacaturepagina en reageer vóór 25 oktober 2021! 

Sportwebsite voor inwoners Ooststellingwerf

Inwoners van de gemeente Ooststellingwerf kunnen vanaf vandaag op één plek alle sport- en beweegaanbieders, sportaccomodaties en sportevenementen vinden. Vandaag is namelijk de website www.beweegplein.nl live gegaan.

Wethouder Esther Verhagen: “Ik ben blij met de website het beweegplein. Sporten en bewegen is niet alleen goed voor lichaam en geest, maar het is ook een manier om elkaar te ontmoeten. Een groep van betrokken vrijwilligers hebben zich ingezet om deze website te realiseren, omdat ze merkten dat veel inwoners geen zicht hadden op het sport en beweeg aanbod in onze gemeente. Dankzij deze vrijwilligers is dit mooie idee nu werkelijkheid geworden.”

Apotheker Rogier Hilbers: “Als apotheker ben ik geneesmiddelenexpert en help mijn patiënten om het juiste geneesmiddel veilig te gebruiken. Een belangrijk aspect daarbij is het verminderen van het aantal geneesmiddelen en daarbij speelt preventie een belangrijke rol. Om dit te versterken in onze gemeente ben ik als vrijwilliger in de themagroep Inclusief Sporten en Bewegen gestapt. Uiteindelijk hebben we samen de prachtige website beweegplein.nl opgezet met een fantastisch team van bevlogen mensen!”

Winactie

Vanuit het Beweegplein is er ter promotie een wedstrijd uitgezet: Wie is de allerleukste sport- of beweegaanbieder in de gemeente?  Alle sport- en beweegaanbieders in Ooststellingwerf kunnen hieraan meedoen. Zij worden de komende weken hiervoor persoonlijk benaderd.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk alle sporten op www.beweegplein.nl.

Spokentocht door Young Leaders en MDT’ers succes in Appelscha

Appelscha – Jongeren konden afgelopen zaterdag meedoen aan de spokentocht. De organisatie lag in handen van Young Leaders en vier MDT jongeren die het traject MDT in perspectief volgen.
In totaal liepen 18 groepen de spokentocht door de bossen van Appelscha.

De groepen maakten een tocht langs killerclowns, zombies, geesten, een man met een kettingzaag, speciale geluiden dreunden door boxen en er waren lichten om het bos eng te verlichten.

Laura Brinkman, Young Leaders trainer en Jongerenwerker bij Scala: ,,We merkten dat de wens voor het organiseren van een spokentocht bij meerdere groepen jongeren er was en zo hebben we de groepen bij elkaar gebracht. De jongeren van Young Leaders en MDT kunnen terugkijken op een mooie spokentocht waarin organisatietalenten van jongeren in de breedste zin van het woord aan bod kwamen.’’

Emily (14), Young Leader: ‘‘Voor de zomer zijn we al bij elkaar gekomen om te beginnen met de voorbereidingen voor de spokentocht. Dit was vlak na de Young Leader-training. We gingen tijdens de woensdagavonden met elkaar overleggen: Hoe gaan we dit doen, hoe gaan we inkopen doen, hoe komen we aan vrijwilligers, hoe kunnen mensen zich aanmelden. Op de dag zelf gingen we de route doen met de vrijwilligers, om hen te vertellen waar ze moeten staan. Het was echt cool om dit te organiseren. We hebben veel steun van Laura en Jacky gehad. Door Young Leaders ontdek je of je goed kan organiseren, of je goed kunt samenwerken of welke andere kwaliteiten je hebt.’’

De Young Leaders en MDT’ers trommelden in totaal ruim 50 vrijwilligers op om de spokentocht te organiseren. Onder hen waren veel jongeren en ouders die verdeeld werden over 18 posten door de bossen van Appelscha. Ook waren er vrijwilligers die hielpen met schminken, met schmink van de Verkleedkoffer uit Oosterwolde. Om de Young Leaders en MDT’ers goed voorbereid de spoktentocht te laten organiseren kregen zij vooraf ook acteerlessen van een Scare-actor. Na afloop bood de Hildenberg een verdiend broodjes knakworst en chocomelk aan de jongeren.

 

Pedagogisch medewerkers Scala en Kidscasa ontvangen piramide certificaat

Oosterwolde – Woensdag 28 september kregen pedagogisch medewerkers van Stichting Scala en kinderdagverblijf de Vuurtoren hun Piramide certificaat. De pedagogisch medewerkers volgden ruim een jaar lang de training Piramide door Karin Brinksma, Piramidetrainer van Stichting Scala.

Piramide
Op alle peuterspeelgroepen in de gemeente Ooststellingwerf wordt met de Piramide-methode gewerkt. Het is een educatief concept voor jonge kinderen van 0-7 jaar. Het helpt pedagogisch medewerkers en leerkrachten om kinderen goed te begeleiden in hun ontwikkeling.
Piramide is een VVE-methode, waarbij voor peuters spel en spelen centraal staat. Alle ontwikkelingsgebieden van het jonge kind komen aan de hand van verschillende thema´s aan de orde tijdens deze training. Binnen Piramide is er sprake van een doorgaande lijn van kinderopvang en peuterspeelgroep naar de basisschool. De cursisten die hun certificaat kregen zijn werkzaam op kinderdagverblijf Kidscasa in Haulerwijk en peuterspeelgroepen in Oosterwolde, Appelscha, Elsloo en Makkinga. Voor de peuterspeelgroepen van stichting Scala nemen Bianca Adema, Nynke Bekkema-Jonkman, Alie Veenstra, Nesrien Rejab Amin en Jeanet Drost hun certificaat in ontvangst. Van Kinderdagverblijf de Vuurtoren in Haulerwijk van Kidscasa nemen Helga Ijntema en Tamara Dagevos hun certificaat in ontvangst. Allemaal gefeliciteerd!