Wij zoeken een nieuwe collega

Wij zijn z.s.m. op zoek naar een medewerker kind & gezin voor gemiddeld 20 tot 26 uur per week. Dit is een veelzijdige functie waarbij je tutoring werkzaamheden uitvoert op basisscholen, je bezoekt gezinnen met jonge kinderen om stapprogramma’s uit te voeren en je organiseert vve thuis bijeenkomsten.

Heb jij een pedagogische achtergrond en ben jij toe aan een leuke nieuwe uitdaging? Bekijk de vacature dan op onze vacaturepagina en solliciteer direct! 

GRATIS Just4Fun Concert voor vrijwilligers en mantelzorgers

Op zaterdag 29 oktober is er een concert van de musicalkoren Just4Fun en 4everFun uit Oosterwolde voor vrijwilligers en mantelzorgers. Het concert is gratis toegankelijk en het popkoor zal twee keer optreden. De zaal in het Stellingwerf College, Quadoelenweg 29 in Oosterwolde zal open zijn vanaf 14:00uur en voor het avondconcert vanaf 19:00uur. 
Je kunt je aanmelden voor het middag of avondconcert via de organisatie Just4Fun:
vriendenconcert.just4fun@gmail.com
Vergeet niet in de mail het volgende te vermelden:
Je naam
Het aantal personen
Of je naar het middag of avondconcert gaat
Je e-mailadres en telefoonnummer

En je mag ook 1 introducé meenemen naar het GRATIS concert.

 

Ouder en Kind markt 7 oktober

Stichting Scala initieert in de week van de Opvoeding een Ouder en Kind markt in de Kompaan. Stichting Scala nodigt u uit om tijdens deze markt het gesprek aan te gaan met professionals  over de opvoeding van uw kind.

Als ouder kunt u soms met vragen zitten over de opvoeding. In een drukke tijd kunt u voelen dat u tekortschiet. Professionals kunnen ouders, verzorgers handvatten geven. Tijdens de Ouder en Kind markt op vrijdag 7 oktober kunnen ouders tussen 12:00 en 18:00uur in gesprek gaan met professionals en hun vragen stellen over de opvoeding en meedoen aan activiteiten.

Activiteiten

Voor de kinderen zijn er ook verschillende activiteiten te beleven. JGZ organiseert een groentequiz maar er is nog meer..
Kinderen tot 4 jaar
Voor de kinderen tot 4 jaar is er een springkussen, lees en knutselhoekje, grabbelton, voorleesmoment van de Bieb (tussen 14:00-16:00) en reptielen aaien.
Basisschoolkinderen
De kinderen van de basisschool kunnen kennis maken met reptielen, met muziek, dans en theater door Kunst en Coo, voorleesmomenten van de Bieb (tussen 14:00-16:00uur) en er is ook een grabbelton.
Jongeren
Jongeren kunnen om 14:30 een wedstrijd voetballen tegen hun ouders, de politie en de BOA. Ook kunnen jongeren kennis maken met de nieuwe jongerenwerkers van Scala.

Verschillende partijen aanwezig

De volgende partijen hebben al aangegeven in ieder geval aanwezig te zijn met een kraam of activiteit in de Kompaan: GGD, Bibliotheek, Humanitas, de Reptielenwinkel Repticura, Kunst en Coo, Andina van Passion for Oils,  Politie, BOA, Jeugd Cultuur Fonds, Speel-o-theek de Flierefluit, BabySpa De Drie Provinciën, Jeugd Cultuur Fonds, Speel-o-theek de Flierefluit, Scala met medewerkers van de Peuterspeelgroepen, Stap, VVE Thuis, Buurtsport, Jongerenwerk en nog vele anderen.

Week van de Opvoeding
In de week van de Opvoeding, van 3 tot 7 oktober, staat het thema Samen delen, samen weten centraal. Door kennis en ervaringen te delen komen we dichter bij elkaar. En door samen te delen weten we meer.
 
De gratis markt is van 12:00 – 18:00uur bij Scala in de Kompaan, aan de Moskampweg 3-5 in Oosterwolde. Meer informatie en het hele programma zijn te vinden op www.scala-welzijn.nl Of neem contact op met Nynke de Jong of Anneloes van Eisden.

Nynke de Jong    06 55 00 11 12
Anneloes van Eisden    06 11 40 70 20 

Ouder & Kind Ochtend

Welkom bij de Ouder & Kind Ochtend!

Vanaf vrijdag 9 September kunnen ouders, grootouders en hun (klein)kinderen tussen de 0 en 4 jaar elkaar iedere vrijdagochtend ontmoeten tijdens de Ouder & Kind Ochtend in de Kompaan. De Ouder & Kind Ochtend is een inloopochtend waarbij ouders met jonge kinderen hun ervaringen delen, bijpraten en nieuwe contacten leggen. Ondertussen kunnen de kinderen samen buiten spelen in de binnentuin. In de binnentuin staan loopfietsjes klaar en er is een zandbak voor de kinderen. De kosten per bijeenkomst bedragen € 1,00 inclusief koffie/thee en wat te drinken voor de kinderen.

Lijkt het jou als ouder leuk of ken je een (groot)ouder voor wie dit iets is? Kom dan vrijdagochtend tussen 09:30-11:30uur gezellig langs. Voor vragen kunt u contact opnemen met Nynke de Jong, medewerker bij Scala via ndejong@scala-welzijn.nl of telefonisch via 06 – 55 00 11 12.

Stem op de Speel-o-theek

Onze Speel-o-theek de Flierefluit is deelnemer van Rabo ClubSupport 2022!
Met Rabo ClubSupport ondersteund de Rabobank clubs en verenigingen door een deel van de winst te investeren in de maatschappij. Heb jij een betaalrekening bij Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland?  Stem dan tussen 5 en 27 september op de Speel-o-theek. Als lid van de Rabobank bepaal jij namelijk wie een financiële ondersteuning ontvangt.

Hoe kun je een stem uitbrengen: Dat kan door in te loggen in de app of op de website www.rabobank.nl/clubsupport. Onder ‘deelnemers’ kun je de speel-o-theek vinden onder de naam: Speel-o-theek De Flierefluit. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met Anke Emmens via: gemmens@ziggo.nl