Tijdelijke pop-up corona vaccinatielocatie

GGD Fryslân opent op maandag 2 januari 2023 weer een tijdelijke pop-up vaccinatielocatie in Oosterwolde. De pop-up bevindt zich in Scala Welzijn, Moskampweg 3. U bent welkom voor een herhaalprik tegen corona tussen 10.00 – 13.00 uur.  Een afspraak maken is niet nodig. U kunt gewoon komen op het tijdstip dat u past. Houd er wel rekening mee dat u misschien moet wachten.

Iedereen van 12 jaar en ouder met een afgeronde basisserie tegen corona kan een herhaalprik met het vernieuwde coronavaccin krijgen. Dit kan vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting. De vaccinatie is gratis, u hoeft alleen een geldig identiteitsbewijs en een mondkapje mee te nemen. Er wordt geprikt met een mRNA-vaccin.

Ook bent u van harte welkom als u nog vragen heeft over het coronavirus en het vaccin. De arts beantwoordt graag uw vragen. Naast maandag 2 januari kunt u ook op maandag 16 en 30 januari en 13 februari op deze locatie terecht voor een prik of advies. Kijkt u voor de openingstijden en andere pop-up locaties op www.ggdfryslan.nl/popup

Op de pop-up locaties is het ook mogelijk om een eerste of tweede prik van de basisserie te krijgen als u deze nog niet heeft gehad. Ga voor meer informatie naar de website: www.ggdfryslan.nl/vaccineren

Sint brengt cadeaus langs bij gezinnen met kleine beurs

Oosterwolde – Ruim 243 kinderen in gemeente Ooststellingwerf werden voor Sinterklaasavond verrast door de hulpjes van Sinterklaas. Net als vorig jaar staken Scala, Humanitas en de gemeente Ooststellingwerf hun handen uit de mouwen en zo kon ook dit jaar een grote Sinterklaasactie organisatorisch goed geregeld worden.

De bekende jutezakken met cadeaus werden ingepakt door de Rotaryclub Oosterwolde leden en deelnemers van het Scala sociaal activeringsproject ‘Iedereen in Beweging’. Onder de 243 kinderen zijn er 23 van Oekraïense afkomst. De vrijwilligers van de Rotary en Humanitas en de medewerkers van Scala bezorgden de cadeaus thuis bij de kinderen t/m 12 jaar, uit gezinnen met een minimuminkomen. Aan oudere broers, zussen en ouders werd ook gedacht. Zij kregen wat lekkers en zelfs een cadeautje. ‘’In deze tijd waarin alles duurder wordt, is het mooi dat we de 120 minima- en de 15 Oekraïense gezinnen blij kunnen maken met de Sinterklaasactie.’’, vertelt Dominique Tacx van Scala, coördinator Sinterklaasactie.

Naast bovengenoemde organisaties werd de actie mede mogelijk gemaakt door: Top1Toys Oosterwolde, de Rotaryclub Oosterwolde, Janke Dijkstra Fonds, ZuidOostzorg, Olmen Es Appelscha, stichting Present. Zij deden een donatie, zorgden voor cadeautjes, pakten de cadeautjes in en/of gaven korting.

 

MDT Divers bouwt verder met jongeren

950 jongeren in negen Friese gemeenten krijgen de kans om de komende drie jaar aan de slag te gaan met hun eigen ontwikkeling, hun talenten en deze in te zetten voor een ander

DRACHTEN – De kogel is door de kerk: MDT Divers is door de subsidieverlenging met drie jaar verlengd. Na de aanvraag afgelopen zomer was het wachten geblazen voor MDT Divers, maar half november kwam daar de financiële toekenning vanuit het MDT Programma van het Ministerie van het Onderwijs. 
,,We zijn hier ontzettend blij mee! Nu kunnen we nog meer jongeren bereiken en verder bouwen aan dit mooie programma’’ vertelt Wietske de Koe, projectleider MDT Divers.

Over MDT Divers
Samen met zes welzijnsorganisaties is MDT Divers inmiddels twee jaar actief in acht Friese gemeenten om jongeren een unieke kans te bieden in hun ontwikkeling. Dit dankzij het landelijke programma Maatschappelijke Diensttijd waarbij jongeren op expeditie gaan en met een eigen ‘routekaart’ hun talenten ontdekken, onderzoeken hoe zij deze kunnen inzetten voor zichzelf en anderen en keuzes maken voor hun toekomst.

Tijdens het traject, waarmee een jongere gemiddeld twee uur per week bezig is, zijn ze samen met jongerencoaches aan de slag en maken ze kennis met andere jongeren en organisaties. Momenteel zijn de gemeenten Súdwest-Fryslân, Heerenveen, Waadhoeke, Harlingen, Smallingerland, Ooststellingwerf, Noardeast-Fryslân en Dantumadiel verbonden aan MDT Divers waar in totaal 435 jongeren in twee jaar meegedaan hebben.

Nog meer jongeren bereiken
Doordat de aanvraag is toegekend kan MDT Divers de komende drie jaar verder bouwen met jongeren! Om het succes verder te brengen gaan we uitbreiden in de gemeente Weststellingwerf. Ook zijn de leeftijden voor het volgen van een MDT Divers traject aangepast zodat we nog meer jongeren bereiken. “Waar eerder jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 27 jaar mee konden doen is dit nu vanaf 12 tot en met 30 jaar,’’ vertelt Wietske de Koe. In totaal wil MDT Divers 950 jongeren bereiken die op meer dan tien locaties terecht kunnen.

Aanmelden kan nu

Jongeren van 12 tot en met 30 jaar die aan de slag willen met hun talenten of deze samen met anderen willen ontdekken, kunnen zich aanmelden bij MDT Divers via www.mdt.frl door een berichtje te versturen via het contactformulier. De jongerencoach in zijn/haar regio neemt dan contact op. Maar appen of binnenlopen op een van onze locaties kan natuurlijk ook.