VERPLAATST naar 28 juni: Voorlichting sociale veiligheid

Plek voor Talent (onderdeel van Stichting Scala) verplaatst de komende voorlichting over sociale veiligheid voor vrijwilligersorganisaties naar 28 juni 2023. Deze voorlichting wordt georganiseerd in samenwerking met Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).

Op deze manier hopen we dat vrijwilligersorganisaties die hier graag tijd voor vrij willen maken, de kans hebben om ook daadwerkelijk aan te sluiten.

‘Dit is het perfecte moment om -voor de zomer van start gaat- even in de sociale veiligheid van je organisatie, club of vereniging te duiken, zodat je na de zomer met (hopelijk) nieuwe inzichten weer volop aan de slag kunt’. – Danique Visser, communicatiemedewerker Plek voor Talent.

Wat wordt er met sociale veiligheid bedoeld?
Sociale veiligheid gaat over het omgaan met bijvoorbeeld pesterijen, discriminatie, (seksuele) intimidatie en agressie. We hebben het er liever niet over, maar het gebeurt wél. Ook binnen vrijwilligersorganisaties.

De voorlichtingsavond vindt plaats bij stichting Scala, Moskampweg 3-5 in Oosterwolde en is van 19:00 tot 22:00 uur. Tijdens deze bijeenkomst krijg je advies over het vergroten van de veiligheid binnen jouw organisatie en welke acties je kunt ondernemen.

Meld je nu GRATIS aan voor deze voorlichting! Dit doe je door te mailen naar plekvoortalent@scala-welzijn.nl.

Wat doet Plek voor Talent?                                                                                                                                        
Plek voor Talent ondersteunt vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in Ooststellingwerf. Kijk voor meer informatie op onze website: https://www.plekvoortalent.nl/

Vacatures: Wij zoeken nieuwe collega’s

Op dit moment zijn er een aantal openstaande vacatures. Bekijk op onze vacaturepagina welke vacatures er zijn of klik direct door:

Grip en glans cursus maak(t) het leven leuker

In de maanden juni en begin juli organiseert Scala de Grip en Glans cursus. Dit is een groepscursus waarbij je meer grip krijgt op je leven en meer glans kunt geven aan je leven.

 

“Soms is het goed even de balans op te maken en te kijken hoe het beter of plezieriger kan. In de komende groepscursus Grip en Glans kijken we naar wensen en mogelijkheden. En hoe je daar zelf stappen in kunt zetten” vertelt Marjet Foekema, één van de docenten van de cursus. ,,De cursus is er voor iedereen die plezieriger wil leven. Bijvoorbeeld als je soms mensen en gezelligheid om je heen mist, een wat uitgebreidere kennissenkring of meer leuke bezigheden wil of als je wel iets wilt ondernemen, maar merkt dat je dat steeds uitstelt,’’ vult Marleen van der Heijden aan, docent Grip en Glans.

Positieve draai
Tijdens de cursus  leer je hoe je je leven een positieve draai kunt geven. Je krijgt tips en handvatten hoe je plezierig kunt leven. Daarnaast ben je in de groep bezig met je eigen mogelijkheden en helpen de docenten en medecursisten je op weg. Onderwerpen waar je mee aan de slag gaat zijn je persoonlijke sterke punten ontdekken en uitbouwen, de positieve kanten van het alleen zijn, dan wel samenzijn ervaren en initiatief nemen en zelfvertrouwen opbouwen. Niets moet, maar waarom zou je je niet laten inspireren?

Aanmelden
Wil jij ook positief in het leven staan en meer glans aan je leven geven? Haal er uit wat er in zit en meld je nu aan. De GRATIS cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten op donderdagen 1, 8, 15, 22, 29  juni en 6 juli van 12:30 – 15:00 in de Kompaan bij Scala, Moskampweg 3-5 Oosterwolde. Meer informatie via: Marleen van der Heijden 06 – 46 13 46 18 en Marjet Foekema 06 – 11 16 72 97, stichting Scala, via 0516 -567 220 of mail naar: administratie@scala-welzijn.nl