Gratis budgetcursus voor inwoners Ooststellingwerf

Wil je meer inzicht in je geldzaken? Misschien omdat de vaste lasten omhoog zijn gegaan of je elke maand net niet genoeg geld hebt om rond te komen?

Doe mee met de gratis budgetcursus ‘Weet wat je besteedt’ van de gemeente Ooststellingwerf en stichting Scala Welzijn. In deze gratis cursus gaan de budgetadviseurs van de gemeente stap voor stap onderwerpen bij langs die jou kunnen helpen om meer grip te krijgen op je geld. Denk hierbij aan:

  • Het ordenen van de administratie
  • Overzicht krijgen in inkomsten en uitgaven
  • Van begroting naar budgetkeuzes
  • Bespaartips en regelingen voor minima in de gemeente
  • Wat je kunt doen bij een verandering in inkomen om betalingsproblemen te voorkomen

De cursus is op woensdag 20 en 27 september en 4, 11 en 18 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. We houden de cursus in De Kompaan, Moskampweg 3-5 in Oosterwolde. Aanmelden kan tot woensdag 13 september door een mail te sturen naar administratie@scala-welzijn.nl. Vermeld in het onderwerp: opgave budgetcursus.

Moeite om naar Oosterwolde te komen vanuit één van de dorpen? Geef dit aan bij je aanmelding, dan bespreekt stichting Scala met jou de mogelijkheden.  

SAVE THE DATE! Opening Vrijwilligers Wall of Fame

Met trots kan Plek voor Talent, onderdeel van Stichting Scala mededelen dat de opening van de Vrijwilligers Wall of Fame in aantocht is. Deze bijzondere foto-expositie wordt feestelijk geopend tijdens de Kunstroute op 2 en 3 september.

In totaal zijn er 33 vrijwilligers gefotografeerd door de lokale fotoclubs AFFCO en Harambe en hangen er 25 diverse portretten klaar om bewonderd te worden. Tijdens de Kunstroute Ooststellingwerf, georganiseerd door Kunstwerf, zal de Vrijwilligers Wall of Fame voor het eerst te zien zijn voor publiek, bij de Kompaan aan de Moskampweg 3 in Oosterwolde. Om dit te vieren trapt Plek voor Talent af met een officiële opening op zaterdagochtend 2 september om 11:00 uur. Iedereen is hiervoor uitgenodigd!

Gedurende het hele weekend staat Plek voor Talent paraat om alle bezoekers te ontvangen en hen mee te nemen in de wereld van het vrijwilligerswerk. Kom langs en wie weet spot jij je buurman- of vrouw, die aardige mevrouw of meneer van het dorpshuis, een collega, teamgenoot, vriend(in), familielid of andere bekende gezichten.

Openingstijden Wall of Fame
Zaterdag 2 en zondag 3 september van 11:00- 17:00uur

Verhinderd tijdens dit weekend? Geen zorgen! In het najaar van 2023 wordt de (reizende) Vrijwilligers Wall of Fame gepresenteerd aan iedereen binnen de gemeente.

Wat doet Plek voor Talent?                                                                                                                                        
Plek voor Talent ondersteunt vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in Ooststellingwerf. Kijk voor meer informatie op onze website: https://www.plekvoortalent.nl/

Zomeractiviteiten voor jongeren

Scala Jongerenwerk organiseert tijdens de zomervakantie 2023 een aantal zomeractiviteiten in de verschillende dorpen.

Aanmelden is noodzakelijk voor alle activiteiten, dat kan door de qr code te scannen of te klikken op de linkjes hieronder:
8 augustus Opgeven Zwemmen Laco in Oosterwolde

11 augustus Opgeven lasergamen in Oosterwolde

22 augustus Opgeven suppen en kano varen Ravenswoud

23 augustus Opgeven Klimmen in Appelscha

30 augustus Partynight in ‘t Jop in Oosterwolde

31 augustus Opgeven zwemmen Laco in Oosterwolde

23 september film Kleinkinderen van de Oost in ‘t Jop (aanmelden niet nodig)